SVM wint met 4-1 van Austerlitz

10 december 2018 om 08:37 Algemeen

De grote vraag was vanmiddag thuis tegen middenmoter Austerlitz of SVM na het verlies van de vorige week tegen Hercules weer drie punten aan de zegenkar kon toevoegen. Trainer Kevin Ligtermoet liet Danny de Bie op het middenveld spelen en Fons van Klaren nam zijn backpositie over. SVM liet direct na het fluitsignaal met goed combinatie voetbal zien dat het de punten in Maartensdijk wilde houden. Langzaam maar zeker stapelden de scoringskansen zich op :Mike de Kok, Leon de Lange, Jordi van der Lee kregen de bal er maar niet in of schoten alleen voor de keeper naast of  over. De SVM spelers konden de ene na de andere fraaie kans  maar niet benutten of de uitstekend keepende Austerlitz  goalie Robin Akeman  ranselde  alles uit zijn doel. Austerlitz zette er aanvallend weinig tegenover. Tja, en dan gaat de voetbalwijsheid “wie zelf niet scoort krijgt een doelpunt om de oren “ weer op..Na een kwartier spelen komt Austerlitz door geknoei in de SVM verdediging op 0-1. SVM ging door met het missen van kansen. Tot vlak voor de rust Fons van Klaren de  verdiende gelijkmaker binnen tikte.

Na de rust en met de harde wind in de rug zette SVM Austerlitz onder zware druk. Frank van Brenk kwam in het veld voor Leon de Lange. Of het nu aan de thee in de rust heeft gelegen weten wij niet maar al in de 46e minuut gaf Frank van Brenk een prima assist en scoorde Jordi van de Lee met een bekeken kopbal de 2-1 J ordivan der Lee had de smaak te pakken en  scoorde uit een onmogelijke hoek zeer fraai de 3-1.De goed spelende  Kevin Timman “regisseur op het middenveld  “schoot van zeker 30 meter onhoudbaar hard de 4-1 binnen. Lorenzo van Zijl verving Joey el Bouti en Jordi van der Lee kreeg zijn publiekswissel in de 80e minuut. Bas van Dijk versterkte nog het middenveld. Austerlitz was maar zelden gevaarlijk in de 2e helft. SVM had meer doelpunten moeten en kunnen  maken. Maar door het verlies van mede concurrenten Hercules en EDO is SVM weer de trotse koploper . De volgende week gaat SVM op bezoek bij runner up HMS.Bij winst gaat SVM als koploper de winterstop in.Na de winterstop sluiten de van een zware blessures herstellende  Coen Swart ,Perry van den Bunt,Stijn Orsel en Aydo Halolov weer aan bij de selectie.