FC De Bilt overklast Delta Sports

9 december 2018 om 15:54 Algemeen

“Met de uitwedstrijd van drie jaar geleden in december nog in mijn achterhoofd, was ik vooraf al tevreden met een gelijkspel”, was een veelgehoorde opmerking van trouwe uitsupporters. Het was weer koud langs de lijn, maar vandaag pakte de uitwedstrijd van FC De Bilt tegen Delta Sports heel anders uit dan drie jaar geleden.

De nummer een op bezoek bij de nummer twee. Delta Sports probeerde vanaf het begin gelijk de aanval te zoeken met lange ballen die door de wind mee vaak te lang werden. FC De Bilt speelde de eerste aanval perfect uit: met een mooie pass werd Mano Bakkenes weggestuurd, hij maakte een prima actie en legde de bal perfect terug op Robin Noteboom die dit kansje wel wist te benutten en de 0-1 verscheen. De Biltse verdediging kwam nauwelijks in de problemen en de middenvelders strooiden met slimme passes, waardoor de handige aanvallers naar hartenlust konden spelen. In de 21e minuut trok een Houtense verdediger aan de noodrem en Redouan Boussoufi kon aanleggen voor een vrije trap die hij vervolgens perfect in de kruising schoot. En toen in de 30e minuut Robin zichzelf vrijspeelde en de bal tegen de touwen joeg, was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Maar een oud gezegde dat de Delta-trainer ongetwijfeld in de rust zijn spelers heeft voorgehouden: als zij er drie in een half uur kunnen scoren, dan kunnen wij dat ook. Dus in de tweede helft aan de bak!

FC De Bilt verzaakte niet en ging ook in de tweede helft door met het goede spel, alleen het was iets minder effectief. Gelukkig bleef de Biltse keeper Jos de Gram ook scherp en hij maakte enkele doelpogingen perfect onschadelijk. In de 70e minuut flitste Mano er weer eens langs en nu zette hij hiermee Redouan vrij voor de goal en die wist daar wel raad mee: 0-4. Enkele minuten later gaf Marcel Melissen de bal prima mee aan Mano die hierdoor ook zijn doelpuntje kon meepikken en de eindstand op 0-5 zette.

Uiteraard was het in de spelers- en supportersbus op de terugweg heel gezellig, want de andere concurrent, Veensche Boys, bleek verloren te hebben van Loosdrecht. FC De Bilt gaat dus flink aan kop met vijf punten voor op Delta Sports en zeven punten voor op Veensche Boys.

Volgende week komt Veensche Boys op bezoek. De ploeg uit Nijkerkerveen zal er alles aan doen om het FC De Bilt moeilijk te maken, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden. Aanvang 14.00 uur (de toegang is gratis)

Complimenten aan de mannen van FC De Bilt 2. Ondanks het onverwachte verlies tegen het tweede van Delta Sports, door een volledige offday, bleven zij hun vrienden uit het eerste aanmoedigen en na afloop toejuichen; klasse mannen!