Afbeelding

Zomerkleding naar zolder

4 december 2018 om 19:35 Algemeen

What Els door Els van Stratum

De temperaturen worden weer winters. Voor mijn vrouw een reden om de kledingkasten uit te mesten. Alle zomerse kleding gaat in dozen, die ik dan naar zolder moet sjouwen. Ze wil ruimte in onze kasten voor winterkleding. Ik krijg van haar de opdracht mijn kleding uit te zoeken. Ze doet dit trouwens ook als de zomer weer in zicht is. Ik vind het onzin en heb al voorgesteld een extra kast aan te schaffen. Wat vind jij? Theo

Beste Theo, Ik vind het om verschillende redenen een superactie van je vrouw! Ik doe dit zelf ook 2 keer per jaar. In het najaar stijgt mijn collectie fruitige zomerjurkjes met stip naar zolder, in het voorjaar dito mijn warme winter outfitjes, wollen ondergoed en winterjassen. Het is ruimtebesparend in je kledingkasten, dus een extra kast is niet meer nodig. Zomerse korte broeken en dunne overhemden draag je niet in de wintermaanden, dus geen probleem om deze op te ruimen. En wil jij in de zomermaanden geconfronteerd worden met handschoenen en sjaals? Nog een voordeel is dat je eens door je kleding heen loopt. Wat opgedragen is of kledingstukken waarvan je weet dat je ze toch niet meer gaat dragen doe je meteen weg en de rest kan een tijdje uitrusten. Ik vind het iedere keer weer spannend om de inhoud van mijn kledingkast te wisselen, hoort voor mij het ‘yeahhh’ gevoel bij. Het is net of je weer een compleet nieuwe garderobe hebt. Het is wel handig om te bedenken welke kledingstukken je als ‘basic’ draagt. T-shirts kun je bijvoorbeeld in de winter nog altijd onder een trui dragen. Vesten kunnen in de zomermaanden weer handig zijn voor ‘s avonds buiten. En dan nog een voordeel: Je bent je op die manier bewust van wat je aan kleding hebt!

En mocht je dan toch besluiten om in de wintermaanden de zon op te gaan zoeken? Hoogstwaarschijnlijk wordt jij de zolder op gestuurd om de koffers te pakken, kun je meteen de dozen met zomerkleding mee naar beneden nemen!

bcwhatels@gmail.com / www.facebook.com/bcWhatEls

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie