Afbeelding
Foto: Els van Stratum

Kurken van de fles tijdens ‘Gort in de Kelder’

30 november 2018 om 15:48 Algemeen

Het was een boeiende lezing (Gort in de Kelder) van Ilja Gort afgelopen week in een compleet uitverkochte Kelder van de Bilthovense Boekhandel. Tijdens de eerste boekpresentatie in ‘De Kelder’ verwelkomde Ike Bekking van de Boekhandel de bezoekers en maakte na een korte toespraak het podium vrij voor de bijzondere gast van de avond.

door Els van Stratum

Bilthoven – Ilja Gort, bekend van zijn wijnen, verschillende boeken, het componeren van bekende reclametunes en als presentator van zijn eigen tv programma ‘Gorts Wijnkwartier’ opende de lezing met zijn verhaal over hoe het allemaal begon in Frankrijk.

Op vaak humoristische en boeiende wijze nam hij het publiek mee naar de jaren 90 en vertelde hij over de aankoop van het toen nog vervallen wijnchateau in de buurt van Bordeaux. Het wennen aan de Franse taal en de aard van de ‘Fransen’, wat volgens Gort echt wel een dingetje is. En natuurlijk zijn start als wijnboer. Inmiddels bewoont hij samen met zijn vriendin Caroline het prachtige kasteel tussen de wijngaarden. Tijdens zijn lezing kwamen zijn boeken, waaronder zijn laatste ‘Slurpen zonder grenzen’ uitgebreid aan bod en liet hij ondertussen het publiek rijkelijk meegenieten van zijn wijnen.

Later op de avond vergezelde zijn vriendin Caroline d’Hollosy Ilja op het podium. Samen schreven zij het kookboek ‘Chateaukoken voor iedereen’. Caroline en Ilja vertelden hoe het boek tot stand is gekomen. Ze legde uit hoe eenvoudig het kan zijn om ook op ‘3 hoog achter’ met koken het zelfde gevoel en sfeer op tafel te zetten als op een chateau in Frankrijk. Caroline: “Met een paar simpele ingredienten en de wijze van opdienen maak je er al snel een feestje van, het oog wil ook wat”.

Ilja en Caroline sloten de avond af met een signeersessie, waarbij de bezoekers ruim de kans kregen met beiden nog in gesprek te gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie