Stichtsche Rugby U10 verdedigt met man en macht

Stichtsche Rugby naar Almere

26 november 2018 om 08:42 Algemeen

Afgelopen weekend was er een speciale rugby dag voor de jonge U10 rugbyers uit Bilthoven en omgeving. Drie keer per jaar wordt er door de jeugd een Bondsdag gespeeld tegen teams uit heel het land. Teams uit Den Haag, Rotterdam, Haarlem en de regio Bilthoven waren naar Almere afgereisd om bij de Bulldogs wedstrijden te spelen.

Om 11 uur stond de U10 van Stichtsche Rugby Football Club tegen Haarlem op het veld. De waterkou en het grote open veld in de polder zorgden voor extreme omstandigheden. De jongens en meiden gingen goed van start, verdedigden sterk en wisten zelfs een paar Tries te maken. Maar het team uit Haarlem was een tandje beter en de winst ging naar de tegenstanders. Ook de tweede wedstrijd konden de Stichtsche Wolven geen potten breken. De verdedigingslijn brak met regelmaat waardoor de tegenstanders langs Stichtsche kwamen en hun Tries maakten.

Met een half uur rust en wat tafelvoetbal in het clubhuis was het team klaar voor de laatste wedstrijd van 20 minuten. De warmte deed de Wolven goed. Er werd nu goed verdedigd, hard getackeld, goed over gegooid en met regelmaat wisten ze door de verdediging te breken en te scoren. Tot het eind ging het gelijk op tegen de Bulldogs. Net voor het affluiten werd er door Stichtsche met een laatste krachtmeting de winnende Try gemaakt, 10-9 voor SRFC. Het mooie spel in deze laatste wedstrijd smaakte naar meer. Met veel plezier en een luide Squeeze werd de eerste Bondsdag van het seizoen afgesloten!