Afbeelding
Foto: els van stratum

De legging 2.0...

22 november 2018 om 19:38 Algemeen

What Els door Els van Stratum

Ik kan er niet aan wennen, ze zijn weer helemaal terug van weggeweest: ‘de leggings’. Roze, turquoise, groen en nog meer van die gruwelijk foute kleuren. En dan vooral bij vrouwen waarvan ik niet snap dat zij zelf niet snappen dat ze hem eigenlijk niet kunnen dragen. En tot overmaat van ramp wordt het geheel gecompleteerd met een te lange of juist te korte gewatteerde glimmende jas met bontkraag. Ik bedoel een winterjas met een zomerlegging. En dan maar niet te spreken over de ‘onopvallende’ tattoo vlak boven de enkel. Joep

Beste Joep,

Ik krijg al sowieso kiespijn bij het lezen van de kleurtjes die jij omschrijft. Ik moet meteen denken aan de kermis en de daarbij horende zuurstokken. Ik ga er even vanuit dat je het niet hebt over het volume van de benen die in de leggings zitten? Ik denk even terug aan een terrasje, lang geleden in Valkenburg, waar ik genoot van een goddelijk wijntje en het kijken naar het voorbij huppelende volk. Mijn oog bleef hangen bij een vrouw met een roze zwanendonzen, net iets te kort shirtje en daaronder een mintgroene legging met aan de zijkant opengewerkt kant waarbij het lijf zich tussendoor een weg naar buiten zocht. Ik bleef haar nakijken. Ik vond het knap dat zij dit zo durfde te dragen.

Joep, ik ben zelf erg praktisch ingesteld. Nu de winter voor de deur staat en het dus te koud wordt voor blote benen, verkies ik met liefde een dikke zwarte legging voor een dunne panty voor onder een kittig rokje. Dat verhult namelijk de sinaasappelhuid en plooien die mijn leeftijd verraden. Ik denk dat de legging een gevoelig fenomeen blijft, zeker bij de man, want die kijkt ernaar! Een vrouwenbeen hoort tenslotte strak en ongeschoren te zijn, liefst met een pittige naaldhak eronder, toch? Het is het totaalplaatje dat moet kloppen, dus als de legging in een neutrale kleur onder een leuk jurkje of afkledend vest wordt gedragen, dan mag het best!

bcwhatels@gmail.com / www.facebook.com/bcWhatEls

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie