Afbeelding
Foto: Els van Stratum

Kunst opsnuiven bij galerie Mi tijdens laatste finissage

21 november 2018 om 14:40 Algemeen

Voor wie kunst wil opsnuiven kan deze week nog z’n hart ophalen bij Galerie Mi aan de Beethovenlaan. Galeriehoudster Mirande Waterlaat sluit haar laatste expositie van dit jaar komende zondag af met een finissage.

door Els van Stratum

Bilthoven – Al ruim 3 jaar is Galerie Mi een begrip in onze gemeente op het gebied van moderne en hedendaagse kunst. De laagdrempelige en gastvrije sfeer, de lokatie met kunst zowel binnen als buiten in de omliggende tuin is voor kunstliefhebbers een ware cultuurbelevenis.

Gemiddeld 4 keer per jaar organiseert Mirande exposities met werk van verschillende kunstenaars, gecombineerd met haar eigen kunst. In haar beginjaren experimenteerde Mirande met verschillende technieken en materialen. Uiteindelijk vond ze haar passie in het werken met acryl op doek. “Het overbrengen van emotionele spanning vind ik heel belangrijk. Ik zoek de spanning vooral in het kleurgebruik in combinatie met verftechnieken en lichtinval. Ik maak voornamelijk vrouwfiguren, dieren en gezichten en vind het heerlijk om mensen in vervoering te brengen met mijn werken”. Mirande heeft inmiddels haar eigen stijl ontwikkeld die duidelijk herkenbaar is. Naast het schilderen met acryl maakt ze ook bronzen beelden.

Ze heeft de afgelopen jaren diverse exposities georganiseerd en ook zelf regelmatig geëxposeerd met haar eigen werk. De ervaring en passie voor kunst in combinatie met haar brede netwerk van kunstenaars maakt zij de hedendaagse kunst meer toegankelijk voor kunstliefhebbers in haar eigen galerie.

Deze week is Galerie Mi nog open op donderdag, vrijdag en zaterdag en kun je de bronzen beelden van Antoinette Wolthuis, beelden van keramiek en brons van Marian Timmer, glaskunstwerken van Mari Meszaros en mixed media werken van Suus Suiker komen bekijken. Aankomende zondag sluit de expositie met de finissage. Van 14.00 tot 17.30 uur zijn de exposerende kunstenaars zelf aanwezig om meer te vertellen over hun werken onder het genot van een hapje en een drankje!

Mirande: “Na zondag volgt er een winterstop en kan ik mij richten op de exposities voor het volgende jaar. Naast de kunst ben ik ook voorzitter van de ALS Lenteloop waarvan de voorbereidingen voor de 4e editie inmiddels in volle gang zijn.

Het klinkt nog ver, maar noteer alvast zondag 3 februari 2019. Dan opent de Galerie weer haar deuren met een nieuwe expositie. Ik ga er nog niets over zeggen, wel kan ik vast verklappen dat er een bekende artiest komt exposeren die zelf ook zingt tijdens de Vernisage. Meer informatie hierover volgt snel”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie