Burgemeester Sjoerd Potters en Jessie Bekkers-Van Rooij (SSW) op de fiets in de Kometenlaan
Burgemeester Sjoerd Potters en Jessie Bekkers-Van Rooij (SSW) op de fiets in de Kometenlaan Foto: Hans Lebbe

Burgemeester Potters fietst met SSW door de wijken

Algemeen

Op 6 november, de warmste novemberdag ooit gemeten, ging burgemeester Sjoerd Potters op de fiets met de directie van Woonstichting SSW op pad in Bilthoven en De Bilt.

De Bilt - Om met eigen ogen te zien waar SSW mee bezig is. Ook ging hij met een aantal huurders in gesprek over de plannen voor hun wijk.


Nieuwbouw, Buurtkamer en Tuinstraatkwartier

Bij nieuwbouwproject ‘Appartementen De Leijen Zuid’ kreeg de burgemeester een korte rondleiding. Nog voor het eind van dit jaar krijgen alle huurders van de 99 duurzame, sociale huurappartementen de sleutel van hun nieuwe woning. Dankzij deze nieuwbouw komt in de gemeente een doorstroom op gang, waardoor sociale huurwoningen voor nieuwe kandidaten beschikbaar komen.

In de Kometenlaan stond de deur van de nieuwe Buurtkamer open. SSW stelde deze ruimte beschikbaar voor de buurt. Bewoners hebben in de afgelopen maanden zelf alles opgeknapt en ingericht. De gemeente en MENS De Bilt dragen ook bij met raad en daad. Medio december is de officiële opening van deze ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners.

De fietstocht eindigde in het Tuinstraatkwartier. SSW ontwikkelt samen met de bewoners een toekomstplan voor deze groene en gezellige wijk. In een huiskamer aan de Lathyrusstraat ging de burgemeester met een delegatie van de bewonerscommissie in gesprek over hun aandachtspunten voor de ingrijpende vernieuwing van hun woningen en woonomgeving. Met name het behoud van de hofjesgedachte, betaalbaarheid van wonen en het parkeren volgens de nieuwe norm.


Volgend jaar weer

Het was een geslaagd en informatief werkbezoek. Sjoerd Potters: “Goed om te ervaren wat SSW doet voor prettig en betaalbaar wonen in vitale wijken in onze gemeente. En hoe de huurders hierbij betrokken worden.” Na afloop maakte de burgemeester direct een afspraak voor een nieuw werkbezoek in het najaar van 2019.


SSW

Woonstichting SSW verhuurt en beheert ruim 5000 woningen, garages en bedrijfspanden in De Bilt, Bilthoven, Groenekan, Hollandsche Rading, Maartensdijk en Westbroek.
Op de website vindt u informatie en kunt u veel huurzaken zelf regelen. www.ssw.nl

advertentie
advertentie