Foutenfestival levert FC De Bilt toch drie punten op

19 november 2018 om 15:51 Algemeen

Na de schitterende bekeroverwinning in een midweekse wedstrijd tegen zondageersteklasser DSOV, volgde op zaterdag 17 november de thuiswedstrijd tegen Loosdrecht. Het was de laatste competitiewedstrijd in de eerste periode en als de twee koplopers niet zouden winnen, dan kon de nummer drie, FC De Bilt, met een overwinning de eerste periodetitel pakken. De twee koplopers hadden zware uitwedstrijden, maar ook een tegenstander als Loosdrecht is niet te onderschatten.

FC De Bilt begon uitstekend en na een schitterende aanval kopte Robin Notenboom uit een voorzet van Mano Bakkenes de 1-0 binnen. Ook Loosdrecht speelde prima, maar kon voorin niet veel inbrengen tegen de stabiele verdediging van De Bilt. Het was een boeiend eerste kwartier, dat werd afgesloten met een mooi geplaatst schot van Marcel Melissen, dan op de lat uiteenspatte. Daarna wist FC De Bilt in het tweede kwartier nog twee keer de Loosdrechtse paal te raken, maar het bleef 1-0. In de 36e minuut passeerde Mano wederom zijn verdediger en schoot de bal keurig voor het doel, waar Redouan Boussoufi de bal binnengleed: 2-0. Dat leek de ruststand te worden, maar de bal werd door een Biltse middenvelder onnodig verspeeld, waardoor Loosdrecht de gevaarlijke rechtsbuiten in stelling kon brengen. Deze speler knalde de bal onderkant lat schitterend binnen en de aansluiting was vlak voor rust een feit 2-1.

Na rust gingen de ploegen verder met de aantrekkelijke, maar bij vlagen ook wel rommelige, wedstrijd. Werd voor de rust de aansluitingstreffer gescoord na een fout op het middenveld. In de 50e minuut was de prima keepende Jos de Gram even de weg kwijt. Er stond een dag eerder een prachtig verhaal over hem in het AD waarin hij o.a. heel positief was over FC De Bilt, dus zijn fout zullen we hem maar gauw vergeten. Fout? Ja, Jos dacht dat het een achterbal was en legde de bal neer om hem gewoon uit te trappen. Een Loosdrechtse aanvaller zag zijn kans schoon om de bal in het lege doel te schieten en de scheidsrechter keurde die goal goed; deze black-out was dus de oorzaak van de 2-2. Een wedstrijd die lange tijd afstevende op een makkelijke overwinning voor FC De Bilt, was dus weer spannend. Het had nog erger gekund, want kort daarna kreeg de spits van Loosdrecht nog een goede kopkans die net naast de goal verdween. Daarna zette FC De Bilt weer aan en met hun snelle en behendige spelers is het dan moeilijk verdedigen voor een tegenstander. Mede door het inbrengen van Sander van den Berg en Raymond van Nistelrooij voelde het talrijke publiek achter de goal van Loosdrecht de kansen toenemen. Loosdrecht moest enkele keren flink aan de noodrem trekken en uit een van die acties volgde een vrije trap voor FC De Bilt op ruim meter van de goal. Het was Redouan die de bal fantastisch in de kruising schoot: 3-2. Ondertussen bleken de koplopers (Delta Sports en Veensche Boys) het erg lastig te hebben en de periodetitel was nabij. In de 86e minuut werd Sander opvallend stevig vast gehouden, hij rukte zich los, deed dat wat onhandig en dat zag de scheidrechter: direct rood. Loosdrecht probeerde daarna nog met man en macht een gelijkspel weg te slepen, maar Jos en zijn verdedigers hielden vrij eenvoudig stand. Een mooie overwinning die door de onnodige fouten spannender werd dan nodig was. Na afloop was het nog driekwartier wachten op de andere uitslagen. Veensche Boys speelde gelijk, maar helaas scoorde Delta Sports vlak voor tijd de winnende goal. Delta Sports heeft de eerste periodetitel en FC De Bilt volgt op een punt achterstand: het is een boeiend seizoen! (leuk dat er weer meer mensen komen kijken!)

Man of the Match: Robin Notenboom (zie foto). Robin scoorde de eerste goal, hij verzette voorin veel werk, was sterk in de combinatie en hielp in het laatste kwartier goed mee op het middenveld.

Ook mooi om te melden dat FC De Bilt 2 weer heeft gewonnen; Elinkwijk 2 maakte het nog wel spannend, maar ook de verdediging van het tweede is stabiel. Het tweede staat stevig op de tweede plaats.