Afbeelding
Foto: Hans Lebbe

Kunst in de Kelder officieel geopend

14 november 2018 om 08:00 Algemeen

Bilthoven - Afgelopen zaterdag is Kunst in de Kelder officieel geopend met de eerste reguliere expositie. De opening werd verricht door geluksexpert Patrick van Hees. Initiatiefnemer, Ike Bekking, is heel blij dat het allemaal gelukt is en dat met de nieuwe expositieruimte er weer een extra mogelijkheid in Bilthoven is om kunst te beleven. “Kunst maakt immers gelukkig”, is haar stelling. De huidige expositie is te bekijken t/m 29 dec. op donder-, vrij- en zaterdag van 12 -17 uur. FOTO: Hans Lebbe

Clubhuisgevoel

Kunst in de Kelder is een creatieve verzamelplaats waar je schilderijen en sculpturen kunt bekijken en kopen. Waar je bovendien bijzondere, unieke, handgemaakte voorwerpen vindt in het hoekje ‘Passie in de Kelder’. Je vindt daar gebruiksvoorwerpen, kleding, sieraden en keramiek. “Kunst in de Kelder moet je een clubhuisgevoel geven”, vult Ike aan.

Veel mogelijk

Ike Bekking wil daarom ook dat de kelder voor meer activiteiten wordt benut: “Ik denk bijvoorbeeld aan ‘Jazz in de Kelder’ of toneelvoorstellingen op het knusse podium van de Kelder. Ook kan de Kelder tegen een aantrekkelijk tarief worden gehuurd voor bijeenkomsten van allerlei aard. Een vergadering tussen de kunst, een creatieve workshop, een lezing, noem het maar op. Ook een feestje of presentatie behoren tot de uitgebreide mogelijkheden.”

Kunstcommissie

Om exposities voor te bereiden heeft Ike Bekking een kunstcommissie in het leven geroepen, die telkens bekijkt of het werk van de kunstenaars in het profiel van Kunst in de Kelder past. “Ik ben erg blij dat deze commissie dit werk van mij overneemt en dat beslissingen over de exposities breder gedragen worden,” vertelt Ike.

Crowdfunding

Mede door een succesvolle crowdfundingsactie konden de investeringen worden gedaan om Kunst in de Kelder te voorzien van alle nodige faciliteiten voor exposities en voorstellingen. Kortom, laat je horen, laat je zien of kom gewoon kijken of luisteren. “Kunst in de Kelder is voor iedereen!”, besluit Ike haar betoog.

De huidige expositie is te bekijken t/m 29 december 2018 op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie