Afbeelding

Hercules dankzij 2-0 thuiswinst koploper

3 december 2018 om 11:27 Algemeen

Zondagmiddag stond de topper Hercules - SVM op het programma. Bij winst blijft SVM koploper met 5 punten voorsprong Hercules. Bij verlies neemt Hercules deze plek over. Het ging dus wel ergens over! Direct na de aftrap trok het beter spelende Hercules het initiatief naar zich toe en was direct erg gevaarlijk voor het SVM doel. SVM kwam niet verder dan 1 snelle counter en moest zich beperken tot verdedigen Het beter spelende Hercules werd steeds dreigender. Het was meer wachten op de 1-0 dan andersom.

Na een schot op de paal tikte na enkele kleine 10 minuten spelen Hercules met een “Venema “achtig doelpunt de 1-0 binnen. Was SVM nu wakker geschut? In tegendeel de Maartensdijkse koploper moest zich beperken tot verdedigen. Hercules heeft een goed en makkelijk combinerend team. Na een kleine 20 minuten kwam Hercules op 2-0 door slecht dekken in de SVM verdediging. Langzaam maar zeker kwam SVM door 100% inzet wat beter in de wedstrijd. Maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. SVM kon geen potten breken in de eerste helft.

Met wat tactische aanpassingen speelde SVM de 2e helft beter maar echt gevaarlijk werden de geel blauwen niet. Wel geteld 1goed schot vlak voor het eindsignaal.

Hercules was vanmiddag een maatje te groot en nam de koppositie over.Een gelijk spel was met wat meer geluk het maximaal haalbare geweest. Doordat ook EDO won strijden deze teams nu om de bovenste plek. De onderlinge verschillen zijn klein. Het blijft spannend met nog 2 wedstrijden te gaan wie als de winterstop begint bovenaan staat. Hopelijk kan SVM dan weer beschikken over Aydo Halilov Coen Swart en Stijn van Orsel

Jordi van der Lee, Bas van Dijk en Frank van Brenk vielen goed in voor de moegestreden Leon de Lange, Lorenzo van Zijl en Wessel Schuller.

SVM kan de volgende week thuis tegen Austerlitz laten zien dat het de punten in Maartensdijk blijven.