Dubbelklap van FC De Bilt bij JSV

5 november 2018 om 13:39 Algemeen

Op zaterdag 3 november speelden zowel het eerste als het tweede elftal van FC De Bilt hun competitiewedstrijden in Nieuwegein op het mooie complex van JSV.

Het tweede wist de toon te zetten door vrij eenvoudig met 0-4 te winnen. Om 14.30 uur betraden de eerste elftallen het hoofdveld. De twee teams hielden elkaar in het eerste half uur echt in evenwicht. Twee goed voetballende ploegen die in ieder geval niet wilden verliezen. Voor FC De Bilt was het zaak om te winnen om zodoende de aansluiting met de koplopers te houden. In de 25e minuut brak FC De Bilt de ban, want uit een mooie corner van Marcel Melissen kopte Steven van de Berg tussen diverse verdedigers de bal in het Nieuwegeinse doel. Na rust probeerde JSV om de gelijkmaker te forceren, maar een kwartier na rust was het wederom Steven die de bal netjes inkopte en het was 0-2. Daarna volgden diverse kansen voor FC De Bilt om de scoren flink op te voeren, maar het duurde toch nog tot de 85e minuut alvorens Robin Notenboom de genadeklap uitdeelde. Aangezien de Biltse verdediging geen krimp gaf bleef het 0-3 tot het laatste fluitsignaal.

Een mooie dubbele overwinning. Het tweede klom naar de tweede plaats achter de Merino’s en het eerste staat nu een punt achter op Veensche Boys en Delta Sports. Met nog een wedstrijd te gaan in de eerste periode, zal het dus heel spannend worden op zaterdag 17 november in de thuiswedstrijd tegen Loosdrecht.