Edwin Plug
Edwin Plug Foto: Marie-Louise Geurtsen

Succesvol samenwerken

16 oktober 2018 om 17:20 Algemeen

Column door Edwin Plug

Afgelopen week hebben we in en rond de Vierstee weer mooie voorbeelden van succesvol samenwerken meegemaakt.

Afgelopen dinsdagmiddag was de onthulling van een buiten zitbank op “het plaatsje” voor het horecagedeelte. Deze bank is tot stand gekomen in samenwerking tussen Reinaerde Het Burgje in Odijk, Rotary De Bilt/Bilthoven en Stichting Vierstee 2.0. Rotary de Bilt/Bilthoven schepte de voorwaarden waardoor de cliënten en begeleiders van Het Burgje de bank konden maken, Stichting Vierstee 2.0 zorgde voor de overall coördinatie. Het resultaat is een bank voor de Vierstee welke nu al niet meer weg te denken is. Een prachtig voorbeeld van succesvol samenwerken.

Het andere mooie voorbeeld van succesvol samenwerken in de Vierstee was de Maartensdijkse Musical Sing-a-Long van afgelopen zaterdag. Ruim 100 vrijwilligers werkte hierbij elk op zijn of haar eigen manier samen om een prachtig evenement neer te zetten. De een zong of musiceerde de sterren van de hemel, de ander verzorgde de broodjes, de volgende was druk met het licht en geluid, de ander verkocht de kaarten. Resultaat was een tevreden publiek en een hele mooie avond! Daarvoor werkte we allemaal samen en het is gelukt.

Iedereen die heeft mee gewerkt bij tot stand brengen van deze momenten van samenwerking; enorm bedankt!

Door samenwerking tussen vrijwilligers onderling, maar ook in samenwerkingen tussen vrijwilligers en bedrijfsleven is er veel moois voor onze samenleving te bereiken. Vrijwilligers weten hierbij elkaar vaak wel te vinden. Wat lastiger is om samenwerkingen tussen het bedrijfsleven en vrijwilligersorganisaties te vinden.

Als voorzitter van Stichting Vierstee 2.0 ken ik dat probleem. Je hebt een idee waar je eigenlijk het bedrijfsleven voor nodig hebt om dat idee tot uitvoering te brengen, maar hoe breng je zo’n idee onder de aandacht? Zomaar even binnen lopen bij een bedrijf is wel een hele hoge drempel.

Hierbij hoor ik ook vaak van ondernemers dat ze wel “iets” voor de samenleving willen doen, maar waar vind je maatschappelijke organisaties met een vraag waar jouw organisatie invulling aan zou kunnen geven?

Om die drempel kleiner te maken en partijen bij elkaar te brengen kennen wordt 15 november aanstaande in De Kapel van Berg en Bosch weer een beursvloer georganiseerd. Tijdens zo’n beursvloer wordt er “gehandeld” in diensten, mensen, middelen, kennis en kunde tussen lokale bedrijven, maatschappelijke organisaties en de overheid.

In de toekomst wil Stichting Vierstee 2.0 graag nog meer bijzondere activiteiten als bovenstaand kunnen realiseren. Om de mogelijk te maken hebben we ons ingeschreven om op de beursvloer actief te zijn. Uiteraard hopen we dat ook veel bedrijven aanwezig zijn en dat er heel veel succesvolle samenwerkingen mogelijk worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie