SVM pakt drie belangrijke punten

15 oktober 2018 om 13:23 Algemeen

Maartensdijk - Pupil van de week Marcus Vader gaf het juiste voorbeeld door zelf voor de wedstrijd te scoren. SVM speelde het eerste kwartier wat te afwachtend en liet Elinkwijk het spel maken en loerde met de snelle spitsen op de counter. Al enkele kleine 10 minuten spelen voorkwam de paal dat het geel blauwen op voorspong kwamen. Dat was gelijk ook een van de weinige hoogte punten van het eerste half uur. SVM toonde wel veel inzet, maar de passing was matig met veel bal verlies.Elinkwijk heeft een team met veel voetballend vermogen en 2 snelle en goede vleugelspelers. Na ruim een half uur spelen zette SVM een prima aanval op Jordy van der Lee (assist Mike de Kok)zette SVM op de 1-0. Elinkwijk werd steeds gevaarlijker .De thuisploeg had geluk dat de gelijkmaker niet viel.

En vlak voor het rustsignaal strafte weer Jordy van der Lee slecht verdedigen van Elinkwijk af en zorgde ervoor dat SVM met 2-0 van de thee kon gaan genieten..

In de 2e helft nam Elinkwijk direct het initiatief en een moment van oplettendheid zorgde voor de 2-1.SVM toonde veerkracht en vergrote snel de voorsprong.Mike de Kok tekende na een prachtige bal van Perry van den Bunt voor de 3-1.Elinkwijk kwam door een prachtig afstandsschot van de linksbuiten nog terug op 3-2.Het laatste kwartier was het heel spannend. SVM knokte met 10 man(door twee keer geel) voor wat het waard was. Maar SVM goalie Max Koetze bleek niet te passeren. SVM zelf kreeg de kansen om de voorsprong te vergroten, maar Bas van Dijk en Mike de Kok scoorden vrijde voor de keeper niet. SVM doet weer mee om de bovenste plaatsen.

De wisselspelers Lorenzo van Zijl, Mike Boshuis en Fond van Klaren vielen goed in.

De wedstrijd bal was aangeboden door electro technische bedrijf J. Boshuis.

De volgende week gaat SVM op bezoek bij Patria in Zeist.