Onnodig verlies van FC De Bilt

8 oktober 2018 om 11:34 Algemeen

Een jaar of zeven geleden streden FC De Bilt en Waterwijk (uit Almere) op een zondag tegen elkaar en toen eindigde de thuiswedstrijd in 1-1. Op zaterdag 6 oktober stonden deze clubs weer tegen elkaar op het zonnige hoofdveld in De Bilt. De plaatselijke FC had inmiddels zes punten uit twee wedstrijden en Waterwijk had een overwinning en een nederlaag behaald.

Wat een slap begin van de mannen uit De Bilt. Het leek wel of zij aan het genieten waren van het zonnetje en daar profiteerden de Waterwijkers van. In de eerste 20 minuten waren de mannen uit Almere heer en meester en het was ook logisch dat er toen 0-1 op het scorebord stond. Gaande de eerste helft ontwaakte de thuisploeg en uit een goede voorzet van Roland van Dijk had Raymond van Nistelrooij het plan om de bal dwars door het net te knallen; hij schoot meer lucht dan bal en de knal eindigde in een rolletje over de achterlijn. Je hebt van die dagen, dat alles net niet lukt.

Na rust speelde FC De Bilt prima en leek het Waterwijk helemaal kapot te voetballen. Waterwijk kwam er echt niet meer aan te pas, maar de Biltse eindpass ontbrak of was steeds net niet goed genoeg. Tsja, je hebt van die dagen……. Nou zo’n dag was het vandaag. En als dan ook nog op beslissende momenten de goalie van Waterwijk op de goede plek staat, zoals bij een goede inzet van Steven van den Berg, dan wordt het heel lastig om de gelijkmaker te scoren. Even later nam Marcel Melissen de bal goed op zijn borst mee, maar ook hij wist net niet de bal langs de keeper te tikken. De plaatselijke toeschouwers waren het er over eens: als de gelijkmaker valt, dan is het erop en erover. Helaas viel de gelijkmaker niet en blies de goed leidende scheidsrechter na vijf minuten blessuretijd af. De volledig uitgeputte mannen uit Almere konden genieten van de drie punten en de Biltse mannen restte een deceptie, maar tevens de strijdlust richting volgende week.