FC De Bilt begint goed aan competitie

24 september 2018 om 11:13 Algemeen

Na een uitstekende voorbereiding met vier oefenwedstrijden tegen eersteklassers en drie bekerwedstrijden tegen gerenommeerde clubs, stond op zaterdag 22 september de eerste competitiewedstrijd op het programma. Alle knappe resultaten in de voorbereiding met veelal oogstrelend voetbal ten spijt, het gaat om de competitie. De uitwedstrijd tegen Odysseus uit Utrecht, daar moest het goede begin worden gemaakt. De afgelopen jaren is door ons eerste vaker tegen de studenten gevoetbald en in die meestal rommelige wedstrijden haalden de Biltse mannen meestal een goed resultaat.

Ook nu werd het een rommelige wedstrijd. Of dit nu kwam door de hevige regenbuien of gewoon zoals het altijd tussen deze twee ploegen gaat, geen idee. Wel erg jammer, want het spel van FC De Bilt is dit jaar juist zo aantrekkelijk geworden. Maar goed, zo’n eerste wedstrijd in de competitie, is ook altijd wel extra spannend. En gelukkig scoorde Robin Notenboom na ongeveer een half uur de openingsgoal van dit seizoen. Het was, hoe kan het ook anders, vanuit een rommelige situatie waaruit hij scoorde, maar ook die tellen: 0-1. Het leek ook de ruststand te worden, maar vlak voor rust trof ook Roland van Dijk het net achter de goalie van de studenten en kon men aan de thee met de 0-2 op het scorebord.

Na rust veranderde er aan de score niets meer, doordat beide verdedigingen de aanvallers de baas bleven. Er was dan ook niet veel opvallends in de tweede helft, dus rond ik het snel af met de constatering dat FC De Bilt de competitie goed is begonnen door drie punten mee te nemen uit de Uithof.

Volgende week: de eerste thuiswedstrijd van de competitie.

Zaterdag 29 september 14.00 uur: FC De Bilt – FC Almere