FC De Bilt verslaat TOV

15 oktober 2018 om 11:47 Algemeen

zondag 14 oktober

Voor het derde seizoen achter elkaar treffen FC De Bilt en TOV elkaar in de tweede klasse. Vorig jaar heb ik de overwinning van TOV gemist, maar in de andere wedstrijden was FC De Bilt de baas op het veld en heb ik van de wedstrijden genoten, ondanks de Baarnse grensrechter, die wel heel makkelijk zijn vlag omhoog steekt.

Het was vandaag duidelijk dat FC De Bilt de betere ploeg heeft en dat TOV strijdt voor de eerste punten. Het kwaliteitsverschil werd niet zichtbaar gemaakt door tellende doelpunten. In de eerste helft scoorde Sander van den Berg twee keer op aangeven van Mano Bakkenes. De grensrechter vlagde en de scheidsrechter nam de vlagsignalen over. Over de eerste afgekeurde goal valt te discussiëren; jammer dat Mano niet zelf schoot. De tweede was echt te bizar voor woorden: Mano trok de bal terug en Sander kwam inlopen……… De scheidsrechter stond op dat moment iets te ver weg om het zelf goed te kunnen beoordelen. Even later leek Mano het goed te maken. Hij flitste zoals hij vaker deed door de verdediging en tikte de bal langs de keeper, maar zijn bal belandde op de binnenkant van de paal. Aan de andere kant van het veld had keeper Jos de Gram het niet al te ingewikkeld en ook de verdediging speelde weer soeverein.

Na rust strooide Marcel Melissen weer met mooie ballen en wisten Jelle Vliek en Sam Eerdmans het middenveld te controleren en tevens de aanvallers in stelling te brengen. Toch wist ook TOV een aantal keer gevaarlijk door te breken, maar het bleef lange tijd 0-0. Kansen te over voor FC De Bilt, dat ook nog wel een penalty had verdiend, zowel in de eerste als de tweede helft. Maar genoeg gezeurd: de kansen moeten gewoon worden benut! In de 77e minuut gebeurde dat eindelijk na een van de vele mooie aanvallen gaf Mano het laatste tikje. Daarna zette TOV alles op alles, maar mede dankzij goed keeperswerk van Jos bleef het tot de 90e minuut 0-1. Redouan Boussoufi had vlak voor tijd meer verdiend, want zijn prima schot belandde op de binnenkant van de paal. Fijn voor hem, maar vooral ook voor FC De Bilt ging zijn schot in de 90e minuut wel tegen het net: 0-2

Vorige week verspeelden ons eerste en tweede hun wedstrijden, door vrij snel op 0-1 achter te komen en ondanks het veldoverwicht konden ze deze fouten niet meer herstellen. Lekker is het dan om een week later allebei te winnen. Beide teams staan derde in hun competities met negen punten uit vier wedstrijden.

Volgende week om 11.00 uur speelt het tweede thuis tegen CSW en om 14.00 uur begint het eerste tegen vv De Meern.