Leerlingen van de Julianaschool waren aanwezig bij de onthulling van het beeld 'Fietsspel'.
Leerlingen van de Julianaschool waren aanwezig bij de onthulling van het beeld 'Fietsspel'.

Onthulling beeld ‘Fietsspel’

19 september 2018 om 13:20 Algemeen

Op een druilerige woensdagochtend was het gezellig druk op het Stationsplein-noord in Bilthoven. Toeschouwers en ook de lokale en regionale pers waren gekomen om aanwezig te zijn bij de onthulling van het beeld van Jits Bakker, het ‘Fietsspel’.

Bilthoven - In 1974 maakte Jits Bakker het bronzen beeld ‘Spelende kinderen met fiets’ in opdracht van de gemeente De Bilt. Het werd geplaatst bij de entree van de Everdingenschool. In de volksmond veranderde de naam van het beeld in ‘Fietsspel’. Na de verdwijning van de school verdween de unieke verbinding met kinderen en fietsen en ging men op zoek naar een nieuwe plek voor het beeld. Dat bleek niet eenvoudig te zijn, maar de bijzondere locatie op het Stationplein-noord waarmee de verbinding tussen kinderen en fietsen weer hersteld kon worden, droeg de goedkeuring van velen.
Nu kunnen de honderden voorbij fietsende scholieren, de vele voetgangers, automobilisten en treinreizigers allemaal genieten van het ‘Fietsspel’. Wethouder van Cultuur Dolf Smolenaers sprak het publiek enkele minuten toe, alvorens de leerlingen van de Julianaschool, prachtig uitgedost als de Mathildes, samen met raadslid Peter Schlamilch en oud-raadslid Frans Poot het beeld onthulden. Beide heren hebben zich hard gemaakt voor herplaatsing van dit bijzondere beeld op een passende locatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie