De elektromonteur Emad Alhaj uit Bilthoven is één van de vijf genomineerden voor de UAF-Award.
De elektromonteur Emad Alhaj uit Bilthoven is één van de vijf genomineerden voor de UAF-Award.

UAF-nominatie voor elektromonteur Emad

19 september 2018 om 09:26 Algemeen

De elektromonteur Emad Alhaj uit Bilthoven is één van de vijf genomineerden voor de UAF-Award. De genomineerden zijn talentvolle nieuwkomers die een bijzondere prestatie hebben geleverd als student, werknemer of vrijwilliger. Op zaterdag 6 oktober maakt Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF bekend wie de uitblinker van het jaar is.

Bilthoven - Met de verkiezing biedt het UAF een podium aan talentvolle nieuwkomers die opvallen door hun inzet, hun studie- en werkprestaties en hun bijdrage aan de samenleving. Tegelijkertijd vraagt het UAF aandacht voor de grote inspanningen die vluchtelingen leveren om hun toekomst vorm te geven, iets wat vaak onopgemerkt blijft.

Emad vluchtte in 2015 uit Syrië. Momenteel volgt hij bij Temphory een intensief leerwerktraject voor elektromonteurs. Over twee tot drie jaar biedt dit uitzicht op een betaalde baan bij netbeheerder Liander. ‘Ik ben blij dat ik hetzelfde kan doen als in Syrië, want ik vind mijn vak gevarieerd en leuk.’

Voor zijn stage bij de BAM moest hij eerst zijn Nederlandse rijbewijs halen. Nu reist hij het hele land door: ‘Het is best een uitdaging om in Amsterdam kabels te vervangen. Deze kabels zijn namelijk vaak oud.’ De taal is ook een uitdaging voor hem en daar besteedt hij zijn avonduren aan. Naast zijn werkzaamheden zorgt Emad voor zijn gezin. ‘Misschien kan ik over een paar jaar een huis kopen. Dat mijn familie het goed heeft vind ik het allerbelangrijkste.’

Uitblinker van het jaar
Van 17 tot en met 24 september kan iedereen stemmen op de kandidaten voor de UAF-Award, via de webpagina www.uaf.nl/stemmen. De Award staat symbool voor de inzet en het doorzettingsvermogen van vluchtelingen die hier een nieuwe toekomst opbouwen.

Een onafhankelijke jury bepaalt wie de uitblinker van het jaar wordt. De winnaar krijgt een loopbaanontwikkelingstraject, aangeboden door HR-adviesbureau Lagerweij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie