De meiden van FC De Bilt MO15-1: klaar voor een nieuwe seizoen in de Hoofdklasse. FOTO: Julie Houben
De meiden van FC De Bilt MO15-1: klaar voor een nieuwe seizoen in de Hoofdklasse. FOTO: Julie Houben

Deze meiden zijn niet te stoppen

19 september 2018 om 09:21 Algemeen

De eerste drie bekerwedstrijden hebben ze al weer met grote voorsprong gewonnen. De meiden van FC De Bilt MO15-1 spelen ook dit seizoen weer in de Hoofdklasse, waarbij ze soms wel 100 kilometer moeten rijden voor een pot voetbal. Maar dat hebben ze er ruimschoots voor over. Voetbal is gewoon superleuk.

door Julie Houben

De Bilt - Toegegeven, er voetballen nog steeds veel meer jongens dan meiden van rond de 14 jaar. Dus speel je als meidenteam eerder in de Hoofdklasse. Maar deze dames zijn ook echt goed.

‘We zijn onder de indruk’, vertelt Jan, één van de twee nieuwe trainers die het team vanaf dit seizoen begeleiden. ‘Technisch klopt het helemaal wat ze doen. Ze zijn snel, erg fanatiek en hebben een geweldige keeper. Positioneel en tactisch valt er nog wel wat winst te behalen, dus we kunnen ze toch nog iets leren’.

Wat is het geheim van hun succes volgens de meiden zelf? ‘De sfeer onderling is super en we spelen goed samen’ aldus Kim. De andere teamleden beamen dit. De meesten spelen ook al sinds hun 10e samen. Ze zijn eensgezind voorstander van aparte meiden- en jongensteams, zeker op deze leeftijd. ‘Wij zijn allemaal vrij tenger. Tegen ruwe meidenteams gaat dat nog best, maar als je dan tegen jongens zou moeten, dat werkt gewoon niet’, zegt Mila. En het is ook gezelliger. ‘Je hebt toch andere interesses, andere gesprekken dan jongens’.

Er zijn meer verschillen met jongens. Zo komt het zelden voor dat iemand zich afmeldt voor de training omdat het schoolwerk opeens te veel blijkt. Trainingen zijn heilig voor de meiden. Dus moeten ze hun schoolwerk goed plannen. En dat kunnen ze. Tijdens wedstrijdpauzes gaat er standaard flink wat fruit doorheen: ook iets wat bij jongensteams niet heel gebruikelijk is.

Wat er zo leuk is aan voetbal? Dat het een teamsport is en lekker actief. En je hoeft niet zo’n stom bitje in als bij hockey. Het team hoopt nog lang samen te spelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie