Tijdens het concertconcours treden er dansers op met verschillende dansstijlen. FOTO: Esther de Bruijn
Tijdens het concertconcours treden er dansers op met verschillende dansstijlen. FOTO: Esther de Bruijn Foto: Photographer: Esther de Bruijn

Een lichtvoetig concertconcours

19 september 2018 om 09:27 Algemeen

Op zaterdag 13 oktober om 20.00 uur verzorgt de Koninklijke Biltse Harmonie een wervelend dansconcert in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. En alsof dat al niet spannend genoeg is, is het ook nog eens een concertconcours.

De Bilt - Al decennia lang worden er op verschillende plaatsen in het land concoursen georganiseerd voor amateurmuziekverenigingen. Net als in de sportwereld, spelen muziekverenigingen in divisies en moeten zij van tijd tot tijd aantonen dat zij in deze divisie thuishoren. Traditioneel gezien is dit een zenuwslopende middag waar een orkest drie werken uitvoert die door een vakjury beoordeeld worden. De Koninklijke Biltse Harmonie zal onder leiding van dirigent Vincent van den Bijlaard haar positie in de eerste divisie verdedigen met een concertprogramma met de titel ‘Grand Ballet Musical’. Op de klanken van het harmonieorkest wordt door maar liefst zeven klassieke balletdansers en -danseressen gedanst. Ook komen er diverse dansparen op de planken voor latin en stijldans spektakels. Er wordt ook professioneel gezongen door Bastiaan Sparnaay.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie