Tiende editie Marktdag met oldtimers

6 september 2018 om 12:24 Algemeen

Dag draait op inzet vrijwilligers

door Astrid van Walsem

Zaterdag 8 september vindt voor de 10de keer de Marktdag met Oldtimers plaatst in De Bilt rondom de Dorpskerk in de Dorpstraat. Een dag die elk jaar een groot succes is mede door de inzet van 150 vrijwilligers.

De Bilt - Sandra de Mik (48) is al vanaf het begin betrokken bij de Marktdag. ‘Eerst hielp ik alleen mee en sinds 7 jaar deel ik het voorzitterschap met Anco de Rooij. Het mooiste vind ik het gevoel van saamhorigheid. Met z’n allen zo’n enorme klus klaren. En minstens zo belangrijk is het goed doen voor iemand anders.
Vanaf april beginnen wij met het werven van vrijwilligers. We hebben een vaste kerngroep maar elk jaar komen er ook weer nieuwe gezichten bij. Van jong tot oud komen mensen om de handen uit de mouwen te steken. Iedereen verkijkt zich er altijd op hoeveel werk er komt kijken voor de Marktdag. Zo beginnen wij donderdagavond met het verzamelen van alle spullen vanuit de opslaghuizen. Vrijdag staat de hele dag in het teken van de opbouw van 8:00 uur ‘s ochtends tot 22:00 uur ‘s avonds. En ‘s nachts waken er een paar vrijwilligers in een tent op het terrein. Op zaterdag beginnen wij om 6:00 uur met het opbouwen van de braderiekramen en om 7:00 uur beginnen wij met het klaarmaken van de 350 lunchpakketten voor de deelnemers aan de oldtimerrit.

De betrokkenheid bij iedereen is groot. Er zijn zelfs jonge mensen die hun bijbaantje op zaterdag voor een keer afzeggen om hier te komen helpen. Tevens zijn er mensen die buiten de gemeente wonen en elk jaar trouw voor dit evenement terugkomen. Zonder deze vrijwilligers geen Marktdag en daarom zorgen wij natuurlijk goed voor hen. Na afloop van de Marktdag is er voor iedereen een Chinees buffet waar wij ook gemeenteleden van de kerk voor uitnodigen. Het is altijd een gezellige boel. We zitten in en rondom lege kraampjes en op het gras. Het is de perfecte afsluiting van een prachtige evenement.’

Activiteiten tijdens de dag

Om 10:00 uur gaat de tiende editie van de Marktdag met oldtimers van start.
Vanaf 10:15 kan de Kerktoren beklommen worden als je ten minste 10 jaar of ouder bent. En de eerste toerrit met 100 oldtimers gaat om 10:30 van start, tegelijk met Bus 27. Verder is er gedurende de hele dag is in de Dorpskerk een fototentoonstelling met als thema “Het Dorpsleven in De Bilt” te bezichtigen. Voor de kinderen is er een spellencircuit uitgezet. En de band The P.U.B. treedt meerdere malen live op. Rondom de kerk is er een grote tweedehands boekenmarkt, een kledingmarkt inclusief kinderkleding, een rommelmarkt en een bloemenkiosk. De vrijetijdsbraderie vindt plaats in de Dorpsstraat. In het totaal staan er 150 kraampjes met een zeer divers aanbod. De gehele opbrengst van de Marktdag komt ten goede aan drie goede doelen; Opvang straatkinderen in Colombia, Onderwijs ondersteuning in Nicaragua en een elektrische duofiets voor Beth Shamar in Groenekan- dagopvang voor dementerende ouderen. Meer informatie is te vinden op

www.marktdagdebilt.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie