Thea met een krant uit 2007. 'Ik heb al veel veranderingen voorbij zien komen'. FOTO: Julie Houben
Thea met een krant uit 2007. 'Ik heb al veel veranderingen voorbij zien komen'. FOTO: Julie Houben

Al zeventien jaar trouwe bezorgster

18 augustus 2018 om 09:16 Algemeen

Het begon met af toe een deel van de route van haar puberzoon. Die werd op zijn 13e bezorger van deze krant. Even een loopje met de kinderwagen met haar oppaskindje erin. Zeventien jaar later is Thea Hofstede (51) uit De Bilt nog steeds het vertrouwde gezicht van de Biltsche Courant op de Utrechtseweg. ‘Ik blijf dit nog heel lang doen’.

door Julie Houben

De Bilt - Thea is op en top Biltse. Ze woont aan de Veldzichtstraat, een zijstraatje van de Utrechtseweg. ‘Toen mijn zoon begon met de bezorging van de Biltse & Bilthovense Courant’ hielp ik hem af en toe met een deel van zijn route’, vertelt Thea enthousiast en een tikje weemoedig. ‘Ik zie me nog lopen met die wandelwagen met een stapeltje kranten erin. De oudere bewoners aan de Utrechtseweg weten dat nog wel denk ik’.

Toen haar zoon te druk werd met andere dingen nam zij de wijk van hem over. ‘Het is ook zo gemakkelijk. De kranten liggen voor mijn deur en ik begin meteen in mijn eigen straat’.

Thea’s wijk beslaat een groot deel van de Utrechtseweg. Richting Zeist tot aan Sandwijck en richting Utrecht tot aan het viaduct. ‘Daar achter liggen nog 3 huizen die bij de gemeente Utrecht horen. Die mensen krijgen dus officieel geen Biltsche Courant maar het zijn echte Biltenaren, ze werken voor de Biltse firma Agterberg die daar gevestigd is. Ik heb altijd wel een paar kranten over dus die stop ik dan bij hen in de bus. Daar zijn ze heel blij mee’.

Een dik uur doet Thea over haar ronde en elke week met plezier. ‘Ik vind het echt een heerlijk uitje. Je fietst een stukje, maakt hier en daar een praatje en ondertussen doe je ook nog iets nuttigs. Kou, hitte, regen: het deert Thea niet. ‘Alleen harde wind is wel eens lastig, dan krijg ik de kranten haast niet gevouwen’.

Dat mensen haar werk waarderen blijkt wel uit de soms zeer royale eindejaarsbonussen van meer dan 10 euro, vooral van oudere bewoners. ‘Die kennen me ook al zo lang’, lacht ze. ‘En ik kom altijd, ook in de vakanties’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie