Afbeelding
Foto: What Els

Buurman gaat door het lint

14 augustus 2018 om 20:15 Algemeen

What Els

Beste Els, ik heb een buurman waar ik mij mateloos aan erger. Tegen ‘grote mensen’ durft hij zijn mond niet open te doen, maar iemand die net de puberteit verlaten heeft, zoals de krantenjongen die zich na een vrijdagavondje stappen tien minuten te laat meldt met de zaterdagkrant, gaat hij rückzichloos los. Van de week werd hij met het warme weer toevallig natgespoten door een klein meisje met een buitenlands uiterlijk, gaat hij weer los. Mijn handen jeuken, mijn tong barst bijna uit mijn mond om los te gaan, maar ik heb geen trek meer om met zo’n vent in een nutteloze discussie te geraken, terwijl hij feitelijk gewoon discrimineert. Ik hoor hem van achter zijn schutting bazelen over ‘dat Marokkaanse meisje, terwijl dat er helemaal niet toe doet. Moet ik er iets van zeggen? Of juist niet? Wat zou jij adviseren? Paul

Beste Paul, Ik heb het idee dat je er weinig mee opschiet om met deze beste man een discussie aan te gaan. Hij ergert zich blijkbaar aan ‘dingen’ die er niet toe doen en heeft de behoefte dit op een lompe manier te uiten. Mijn advies is dit te negeren. En ja, ik weet dat dat moeilijk is. Een gesprek aan gaan met hem zou je kunnen proberen, al lijkt het me moeilijk, omdat je hem wilt aanspreken op zijn gedrag en hij zich wellicht dan aangevallen voelt. Tenzij jij 2 meter hoog en breed bent natuurlijk, dan durft hij zijn mond niet open te doen. Met dit zomerse weer leven we vooral buiten ipv binnen en horen we meer van elkaar. Ik ga ervan uit dat je in de winterse maanden hier minder mee geconfronteerd wordt.

Ik woon zelf in een buurt waar veel mensen relatief dicht op elkaar wonen. Je hoort vaak letterlijk waar de gesprekken bij de buren over gaan. Het is fijn als er rekening wordt gehouden met elkaar. Dat gebeurd helaas niet altijd. Mijn ervaring is dat sommige mensen gewoon doen wat ze willen doen zonder rekening te houden met de ander. Je kunt het asociaal noemen. Ik noem het minder sociaal.

Tips en/of reacties: bcwhatels@gmail.com of op www.facebook.com/bcwhatels

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie