‘Haal de wereld in huis’

2 juli 2018 om 12:45 Algemeen

Studenten zoeken gastgezin

Eind augustus 2018 is het voor verschillende buitenlandse studenten zover: ze komen naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. Ze hebben erg veel zin om kennis te maken met het Nederlandse gezinsleven, hier naar de middelbare school te gaan en onze cultuur te ervaren.

Regio - Travel Active is in de regio Utrecht op zoek naar één of meerdere gastgezinnen die het leuk vinden, om een buitenlandse student een thuis te bieden.

Bent u geschikt als gastgezin?

Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om ook hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven. U draagt bij aan een onvergetelijke ervaring voor uw gezin, maar ook voor de internationale student die zijn/haar eigen horizon enorm verbreedt.

Tijdens het verblijf in Nederland staan de studenten en gastgezinnen onder begeleiding van een regiocoördinator van Travel Active. De studenten die in augustus naar Nederland komen, komen uit België, Brazilië, Thailand, Australië en nog veel meer landen en blijven tot de kerstvakantie, of het gehele schooljaar in Nederland.

Betrouwbaarheid, gezelligheid en enthousiasme

Een gastgezin dient uit een huishouden van minimaal één persoon te bestaan. Bij een culturele uitwisseling gaat het vooral om de betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis. Travel Active vindt het belangrijk dat u als gezin open staat voor een andere cultuur en een culturele ervaring.

Voor meer informatie zie www.travelactive.nl/gastgezinworden

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie