Els van Stratum
Els van Stratum Foto: Els van Stratum

Woonspraak geeft huurders stem

25 mei 2018 om 15:55 Algemeen

Adviesrol richting verhuurder

door Els van Stratum

Woonspraak bestaat al sinds 1998 en is opgericht in de tijd dat er drie verschillende woningverenigingen waren in De Bilt. Na de samenvoeging van deze drie is door de wet verplicht gesteld dat er een spraakorgaan voor de huurders tussen de SSW moest komen.

De Bilt - Sanne van der Zee maakt deel uit van het bestuur van Woonspraak en zet zich actief in voor de belangen van de huurders richting de verhuurder. Sanne: “Het is als individu best lastig om een probleem dat speelt in een woning aan te kaarten bij de SSW, met meerderen binnen een complex is dit makkelijker. Er zijn bewonerscommissies die bepaalde woonwijken vertegenwoordigen. Vragen of problemen over bijv. renovatieprojecten en de plannen die daarbij horen, problemen rond vuil, stookkosten en de jaarlijkse huurverhoging worden via deze commissies bij ons neergelegd. Wij gaan dan hierover in gesprek met de commissies en de woningvereniging en komen met ons advies en mening in het belang van de huurders. Sanne is de jongste van het bestuur en houdt zich samen met de PR voornamelijk bezig met het onderhouden van contacten, de website en social media. Daarnaast organiseert ze jaarlijks een excursie voor alle bewonerscommissies naar een nieuw project van de SSW. Sanne: “Naast de bewonerscommissies gaat ook altijd iemand van de raad van commissarissen mee. De meeste wonen verspreid over het land. Zij hebben kennis van zaken en zien waar we over praten samen met de bewonerscommissies. Tijdens de vorige excursie zij we naar de Samuel van Houtenweg en Henrica van Erpweg geweest. We werden rondgeleid en namen een kijkje in een van de recent gerenoveerde woningen. Het is ook erg leuk om zo’n nieuwe woning van binnen te kunnen bekijken”. Woonspraak is een groeiende organisatie die meer actief onder de mensen wil komen. Sanne: “We willen meer mensen bereiken en meer interactie met onze leden zodat we weten wat er speelt. Individueel kunnen we niet veel binnen een wooncomplex, samen staan we sterker”.

Afbeelding
woningbouw Albrandswaard
Sanne van der Zee (39) maakt deel uit van het bestuur van Woonspraak en zet zich actief in voor de belangen van de huurders richting de verhuurder. FOTO: Els van Stratum
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie