Afbeelding

1 1/2 staand V04 +2 f lentemarkt Maartensdijk

18 mei 2018 om 08:31 Algemeen

Persbericht Lentemarkt zaterdag 26 mei 2018

Lentemarkt voor goed doel op het erf van Zorgboerderij Nieuw Toutenburg in Maartensdijk


Maartensdijk – Pasgeboren kuikentjes en lammetjes, een ritje met paard en wagen of op een pony, leuke kramen en catering: er is genoeg te zien en te doen op de Lentemarkt bij zorgboerderij Nieuw Toutenburg in Maartensdijk. De markt is op zaterdag 26 mei van 10:00 – 15:30 uur en wordt georganiseerd door werkgroep Roemenië in samenwerking met zorgboerderij Nieuw Toutenburg, die tegelijk haar open dag houdt. 

Het voorjaar zien en beleven en tegelijk een goed doel steunen? U bent van harte welkom op zaterdag 26 mei op het levendige erf van zorgboerderij Nieuw Toutenburg (Dorpsweg 85) in Maartensdijk. De lammetjes en vele andere dieren zijn van dichtbij te bekijken en worden graag geaaid in het knuffelweitje. Verder is er een springkussen, kan een ritje worden gemaakt met paard en wagen en een rondje op de pony. Ook is er een demonstratie wol spinnen en een sapproeverij. Vanaf 13.00 uur worden de schapen geschoren, leuk om dit eens van dichtbij te zien!  

Catering is voldoende aanwezig, er worden onder andere verse roombroodjes verkocht, taartschelpjes, verse aardbeien, broodjes hamburger, patat en snacks. Op de Lentemarkt presenteren zich diverse (landelijke) bedrijven uit de wijde omtrek met een veelheid aan producten, van allerlei biologische en Fairtrade producten tot tuinmachines en home accessoires.

Bestemming opbrengst
De opbrengst van deze dag komt dankzij onze sponsoren ten goede aan de (nood)hulp die stichting HCR in Bacau (Roemenië) verleent. Dit project is in 1995 opgericht om school- en gezinsverlating te voorkomen. De doelen van het project zijn: kinderen binnen het gezin houden, zorgen dat kinderen naar school blijven gaan, (re)integratie van kinderen of jongeren in hun school, opname van kinderen in tehuizen tegengaan en voorkomen van het uiteenvallen van gezinnen. Jaarlijks nemen aan dit sociale project meer dan 1000 mensen deel.

De deelnemers van de zorgboerderij en de vrijwilligers van de werkgroep verwelkomen u graag op de Lentemarkt!

Datum: zaterdag 26 mei
Tijd: 10:00 – 15:30 uur
Locatie: zorgboerderij Nieuw Toutenburg, Dorpsweg 85 Maartensdijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie