Komende zaterdag draaien de wielrenners door de bochten in Maartensdijk tijdens de 48e Maartensdijkse Acht.
Komende zaterdag draaien de wielrenners door de bochten in Maartensdijk tijdens de 48e Maartensdijkse Acht.

48ste Maartensdijkse Acht zaterdag 19 mei

16 mei 2018 om 17:22 Algemeen

Aanstaande zaterdag 19 mei wordt voor de 48e keer de wielerronde Maartensdijkse Acht gehouden. De wielrenners zullen hun weg weer vinden over het 1.600 meter lange parkoers. De start- en finish is gelegen op de Prins Bernhardlaan bij de Spechtlaan. Het programma bestaat uit twee wedstrijden. Om 17.00 uur starten de Nieuwelingen voor een wedstrijd over 50 kilometer. Voor de Amateurs, die 70 kilometer rijden, klinkt het startschot om 19.00 uur.

Maartensdijk - De Nieuwelingen trappen af bij de wielerronde. Bij de categorie voor 15- en 16-jarigen staan een aantal wielertalenten aan de start, zoals Loe van Belle. Hij won afgelopen zaterdag de Flevo Tour, een sterk bezette nationale wedstrijd in Flevoland en boekte daarnaast al meerdere topklasseringen. Ook Niels v.d. Gracht won de afgelopen weken een aantal wedstrijden en is dus in vorm.

Bij de Amateurs staat zaterdag een grote groep renners aan de start, waaronder de oud-winnaars Allard Epping, Eddy Hermsen, Bob Jonkheer en Martin van Plateringen. Zij hebben in het verleden bewezen goed overweg te kunnen met het bochtige parkoers. Ook Tomas Kopecky staat aan de start. Hij won twee jaar geleden bij de Nieuwelingen in Maartensdijk. Vorig jaar kregen de aanvallers, waaronder Tom Koeleman, Frank Visser en Han van de Poppe de ruimte. Gaat dat dit jaar weer gebeuren of wordt het tactisch steekspel?

PARKEERVERBOD

In verband met de wielerronde geldt er op zaterdag 19 mei a.s. tussen 15.00 en 22.00 uur een parkeerverbod op de Prins Bernhardlaan, Prinses Marijkelaan, Koningin Julianalaan, Prinses Beatrixlaan, Fazantlaan en Valklaan, voor zover tot het parkoers van de wielerronde behorend. De organisatie verzoekt u om tijdig de straat autovrij te maken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie