Afbeelding

Schoolvoetbaltoernooi basisscholen de Bilt

28 april 2018 om 16:00 Algemeen

De Bilt - Op 18 en 25 april vond weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor basisscholieren plaats. Ongeveer 640 leerlingen verdeeld over 61 teams werkten met veel plezier hun wedstrijden af op Sportpark ‘Weltevreden”; thuishaven van FC de Bilt. Liefst 11 basisscholen waren aanwezig! Terwijl op 18 april de temperatuur de 25 graden aantikte was op 25 april af en toe sprake van regen en hagel. Maar dit mocht de pret niet drukken en met veel inzet en sportiviteit werden de vele wedstrijden gespeeld. Kijk voor winnaars op www.biltschecourant,nl

Na een lange reeks poule wedstrijden, halve finales en finales kwamen de volgende winnaars uit de strijd :
Jongens groep 5/6 : 1. Wereldwijs 1 2. Theresia 3. Juliana
Meisjes groep 5/6 : 1. Van Dijck 2 2. Nijepoort 4 3. Regenboog 4
Jongens groep 7/8 (11 tal) : 1. Groen van Prinsterer 1 2. Juliana 3 3. Michaël 1
Jongens groep 7/8 (7 tal ) : 1. Rietakker 2 2. V. Dijck 2 3. Patio
Meisjes groep 7/8 : 1. Juliana 2 2. Juliana 1 3. Juliana 3
De nr’s 1 kwamen in het bezit van de wisselbeker, maar daarnaast wonnen de nr’s 1 t/m 3 een mooie voetbal.
De Groen van Prinsterer 1 mag onze gemeente vertegenwoordigen bij de regiokampioenschappen op 16 mei in Amersfoort, terwijl bij de meisjes groep 7/8 de Juliana 2 op 23 mei in Rhenen de strijd aanbindt met de andere kampioenen uit de regio. Beide teams uiteraard veel succes!
Ook dit jaar was de organisatie weer in handen van de vakleerkrachten bewegingsonderwijs van stichting DELTA en met medewerking van een aantal vrijwilligers van FC de Bilt waren het weer 2 mooie voetbalmiddagen voor de basisschool kinderen.