In zijn atelier aan huis geeft Philipp keramieklessen. Philipp:
In zijn atelier aan huis geeft Philipp keramieklessen. Philipp: "Altijd in een klein gezelschap met koffie, thee en gezellige muziek. Gezelligheid, maar ook properheid staan bij mij hoog in het vaandel. Foto: Els van Stratum

Vierstee 2.0 in keramiek

18 april 2018 om 07:00 Algemeen

Aankomende zaterdagmiddag 21 april wordt in Maartensdijk een prachtig kunstwerk van kunstenaar Philipp van der Zeeuw onthuld bij het recent vernieuwde complex de Vierstee. Het wandkeramiek genaamd ‘Vier Eenheid’ bestaat uit vier verschillende delen. Ieder plateau verbeeldt een functie van de Vierstee: sport, cultuur, muziek en bibliotheek.

Door Els van Stratum

Phillipp: “Vorig jaar augustus ben ik met het project begonnen. Eerst het maken van een ontwerp en daarna de uitwerking. Ieder plateau bestaat weer uit 4 losse platen van klei, die ieder afzonderlijk ongeveer 55 kilo wegen. Daarop de figuren die de verschillende activiteiten vertonen. Alle onderdelen liggen nu nog los en worden tijdens het bevestigen van het totale wandkeramiek definitief vastgelijmd. Ik ben de laatste maanden behoorlijk druk ermee geweest. Het was in de laatste weken ook nog spannend vanwege een breuk in een van de platen tijdens het bakproces”.

Philipp is geboren en opgegroeid in buurt Witte Vrouwen in Utrecht, volgde Kunst en Industrieel Onderwijs aan de academie in Utrecht en woonde en werkte door de jaren heen in de regio’s Utrecht en Amersfoort. Sinds 1985 woont hij in Maartensdijk. Een markant en geliefd persoon in de gemeente. Naast dat hij keramist in hart en nieren is, maakt hij af en toe een schilderij en tovert hij schoenen en tassen om tot prachtige kunstwerken. Philipp: “Ik kocht ooit een paar dure schoenen. Eenmaal thuis, kreeg ik enorm veel zin om een biefstuk te bakken. Er viel een klodder vet op mijn net nieuw gekochte schoen. Ik ben ermee terug naar de winkel gegaan, waar ze hebben geprobeerd de vlek te verwijderen, maar het bleef zichtbaar. Dat bracht mij op het idee om er met verf iets moois van te maken. Regelmatig spreken mensen mij aan waar ik mijn geschilderde schoenen heb gekocht. Als je je schoenen of tas door mij wilt laten beschilderen, dan kun je me hiervoor benaderen!”.

De onthulling vindt komende zaterdag 21 april om 14.45 uur plaats bij de Vierstee, Nachtegaallaan 30 in Maartensdijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie