Zes-punten-weekend voor FC De Bilt

16 april 2018 om 10:38 Algemeen

Zaterdag 14 april stond voor ons eerste elftal de wedstrijd tegen TOV op het programma. Na een aantal mindere wedstrijden was het zaak om snel weer eens drie punten te pakken. Voor het goede gevoel, maar ook voor een mooie notering op de ranglijst. Eerder dit seizoen werd er in de uitwedstrijd kansloos met 4-0 verloren. Tijd dus voor revanche.

Dat er uit een ander vaatje getapt moest worden werd wel duidelijk. De jongens speelden frisser, sneller vooruit en creëerden veel kansen. Na 10 minuten was de 1-0 al een feit. Uit een hoekschop van Raymond kopte Marc de bal richting de verre hoek. De Baarnse doelman kon er nog net een handje achter krijgen, maar op de rebound van Vincent had hij geen antwoord. Die scoorde alweer zijn derde doelpunt na de winterstop.

Na het openingsdoelpunt was het al vrij snel 1-1. Via een snelle combinatie werd doelman Timon verrast in de korte hoek. Toch gingen we rusten met een voorsprong. Aanvoerder Sam schoot een terecht gegeven penalty onberispelijk in de benedenhoek.

Na de rust was er eenzelfde spelbeeld. FC De Bilt ging vooruit, TOV loerde op de counter, maar kon geen vuist maken. Desondanks kwam de Baarnse ploeg toch weer langszij toen de sterke spits knap raak schoot.

Ook deze gelijkmaker werd gauw weggepoetst. Uit wederom een corner van Raymond kopte Sander geweldig raak. Hij stuurde de bal richting de verre hoek, waar hij via de lat binnenviel. Hoewel de wedstrijd daarna al veel eerder beslist had moeten worden, was het slotakkoord aan Sander. In de laatste minuten maakte hij zijn tweede van de middag en de vierde voor De Bilt: 4-2. Eindelijk weer winst. En een wedstrijd waar op voortgeborduurd kan worden.

Eerder op de dag kwam ook het tweede elftal in actie. Zij boekten hun vierde zege in vijf wedstrijden door DOVO met 3-1 te verslaan. Eerst scoorde DOVO in eigen doel, daarna waren Koen en Appie op schitterende wijze trefzeker. Het tweede heeft de smaak te pakken en de weg naar boven ingezet. Door de inhaalrace van de laatste weken staan er op dit moment vier teams op twee punten verschil. En ons tweede staat bovenaan de derde periode...