FC De Bilt verliest in slotfase

1 april 2018 om 15:13 Algemeen

Na een mooie overwinning van FC De Bilt 2 op de koploper in de reserve hoofdklasse, kwam het eerste van FC De Bilt in actie tegen IJFC. In de uitwedstrijd wist FC De Bilt in de slotfase twee keer te scoren, maar vandaag trok IJFC aan het kortste eind.

Het was aangenaam langs het veld en de twee attractieve ploegen speelden hun wedstrijd onder leiding van de Roelof Luinge, dus alle ingrediënten voor een boeiende middag. Het werd inderdaad een uiterst boeiende wedstrijd en dat het bij rust nog 0-0 stond was een wonder. Zowel IJFC als FC De Bilt kregen diverse kansen, maar de bal raakte het aluminium, de keeper redde uitstekend of de aanvaller was niet scherp genoeg, kortom genoeg te beleven, maar nog geen goals.

In de tweede helft gingen de teams door waar zij gebleven waren: leuk voetballen en veel kansen missen. Volgens mij en de verslaggever van IJFC stond de teller kansenmissen op 8-8. Ik heb niet de behoefte om iedere kans te beschrijven, maar het was een wedstrijd die door beide ploegen beslist kon worden: het team dat per ongeluk zou scoren, zou wel winnen…….. en dat gebeurde in de 87e minuut door IJFC. FC De Bilt probeerde in de laatste minuten nog de gelijkmaker te forceren, maar dat lukte niet en na enkele minuten blessuretijd floot de heer Luinge af en vertrok IJFC met drie punten naar IJsselstein. Het eerste van FC De Bilt is nog niet kansloos in de derde periode, dus ik ga er van uit dat de mannen volgende week alles op alles zullen zetten. En met wat meer geluk in de afwerking komen de nodige punten wel. Het tweede is met een enorme inhaalrace bezig en is nog maar een punt verwijderd van rechtstreekse degradatieplaats; knap hoor!