Wethouder Anne Brommersma (Duurzaamheid) en wethouder Ebbe Rost van Tonningen (Verkeer) maakten de eerste rit op de Utrecht Science Park Campusbikes.
Wethouder Anne Brommersma (Duurzaamheid) en wethouder Ebbe Rost van Tonningen (Verkeer) maakten de eerste rit op de Utrecht Science Park Campusbikes.

Pilot Campusbikes van start op station Bilthoven

23 maart 2018 om 15:03 Algemeen

Station Bilthoven kent sinds vorige week deelfietsen. Het Bilts Energieberaad zocht naar initiatieven op het gebied van deelmobiliteit. De USP Campusbike past goed bij deze wens. Om de pilot succesvol te laten zijn, is het van belang dat op Openbaar Vervoer knooppunten ook deelfietsen beschikbaar zijn.

De gemeente De Bilt werkt hier graag aan mee door in de openbare ruimte deelfietsen te plaatsen bij treinstation Bilthoven en bushalte tunneltje De Bilt. Verschillende grote werkgevers in de gemeente gaan dergelijke fietsen aanbieden op hun eigen terrein. Na een jaar evalueren de deelnemers van het Bilts Energieberaad de pilot.

Hoe werkt de USP Campusbike?

Je boekt en opent de fiets ter plekke met een app op je telefoon. Je kunt de fiets op meerdere locaties pakken en inleveren. Zo zijn er op het Utrecht Science Park zes locaties, maar bijvoorbeeld ook op station Bunnik. Daarnaast is het goed om te weten dat: je geen pasje nodig hebt. Je kunt ter plekke een maandabonnement afsluiten, de app installeren en wegfietsen; er meerdere plekken zijn waar je de USP Campusbike kunt inleveren; de USP Campusbike een automatische versnelling heeft en je dus makkelijk wegfietst bij het stoplicht; en je alleen je mobiele telefoon nodig hebt om het slot te openen en te sluiten.

Over de USP Campusbikes

Het doel van de USP Campusbikes is om mensen te stimuleren om voor een korte afstand de fiets te pakken in plaats van de auto of het openbaar vervoer. De USP Campusbikes zijn een initiatief van Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Utrecht Science Park en Goedopweg.

In Goedopweg werken de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de werkgevers in de regio samen aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Het project wordt uitgevoerd door GoAbout. Met de GoAbout app kun je in steeds meer steden een fiets pakken en binnenkort ook de deelauto, het OV en de taxi.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie