Lea van der Poort-Kraaijeveld heeft ook bedacht om een inzamelingsactie te organiseren.  Maar daarvoor is het nu al te laat.
Lea van der Poort-Kraaijeveld heeft ook bedacht om een inzamelingsactie te organiseren. Maar daarvoor is het nu al te laat.

Lea zoekt gulle gevers voor noodzakelijke massagestralen

17 maart 2018 om 14:10 Algemeen

Bilthoven - Afgelopen vrijdag is het startsein gegeven voor het nieuwe zwembad Brandenburg. Binnenkort start de nieuwbouw en verwacht wordt dat het nieuwe zwembad Brandenburg begin 2019 haar deuren zal openen.

door de redactie

Er zijn verschillende doelgroepen die van het zwembad gebruik gaan maken. Een daarvan is de Fybro zwemgroep. De Fybro zwemgroep is speciaal voor mensen met chronische bewegingsaandoeningen, zoals reuma, M.E., fibromyalgie. De Fybro groep bestaat uit ongeveer 60 mensen verdeeld over 2 zwemgroepen, die onder begeleiding van een gediplomeerde instructrice veelvuldig gebruik maken van het zwembad.

Lea van der Poort-Kraaijeveld (79) is blij met de start van het nieuwe zwembad. “Ik woon inmiddels al 40 jaar in Bilthoven en heb het huidige zwembad van af heb begin meegemaakt. Zeer vooruitstrevend waren ze toen met de bouw van het combi-bad”. Lea is lid van de Fybro zwemgroep en tevens initiatiefneemster om er voor te zorgen dat er in het nieuwe zwembad ook massagestralen komen. Lea: “In het huidige zwembad zijn deze massagestralen aanwezig in het kleinere instructiebad en er wordt door de mensen uit de Fybrogroepen veel gebruik van gemaakt. In het nieuwe zwembad komen geen massagestralen terug. Er is simpelweg geen budget voor. Dat is natuurlijk vreselijk jammer”.

Met iedere groep is rekening gehouden bij de nieuwbouw. Zo komen er voor onder andere de Fybro groep, ouderen gehandicapten en ouders met kleine kinderen 2 banen beschikbaar die middels een bewegende wand gescheiden worden van de andere banen en waarin het water wordt verwarmd tot 33 graden.

Lea: “Ik wil mij namens de Fybro zwemgroep sterk gaan maken hiervoor, dat er massagestralen in het nieuwe zwembad komen. Ze zijn voor onze doelgroep gewoon onmisbaar en absoluut geen overbodige luxe dus! De mensen hebben er enorm veel baat bij. De laatste jaren zijn er veel gesprekken hierover geweest met de gemeente, maar er is helaas geen ruimte voor in het budget. Het laatste advies van de gemeente en de aannemer is om een sponsor te zoeken. Voor een bedrag van 25.000 euro zouden er 3 stuks geplaatst kunnen worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie