Het deelnemende Raboteam vlnr: Migchel Dirksen, Helene van der Werve, Vincent Cornelissen, Christian Visser, Suzan Ott, Nelly Oelderik en Karel Boonzaaijer.
Het deelnemende Raboteam vlnr: Migchel Dirksen, Helene van der Werve, Vincent Cornelissen, Christian Visser, Suzan Ott, Nelly Oelderik en Karel Boonzaaijer. Foto: Els van Stratum

Inschrijving 3e Rabobank ALS Lenteloop 2018

24 december 2017 om 10:39 Algemeen

Het is nog even wachten tot het zover is, de ALS Lenteloop 2018. Op 21 mei, tweede Pinksterdag vindt dit sportieve en feestelijke evenement voor de derde keer plaats. Het startschot voor de inschrijvingen is gegeven. De geheel vernieuwde website van de ALS Lenteloop is er klaar voor!

Bilthoven – Het maakt niet uit of je de Lenteloop nou hardlopend of wandelend wilt doen. Je kunt kiezen uit de afstanden 5 of 10 km. De routes zijn met zorg uitgestippeld, Er is speciaal voor de jongsten onder ons een Kidsrun van 2,5 km en voor minder validen de ALS special van 500 m.

Opbrengst

Vincent Cornelissen, zelf ALS patient, richtte samen met zijn vrouw Marielle en vrienden 3 jaar geleden de ALS Lenteloop op. Vincent: “Inmiddels een vast terugkerend evenement in het hart van Bilthoven”. Samen met de landelijke stichting ALS wordt bepaald waar de opbrengst van de Lenteloop aan wordt besteed. “3/4 gaat naar ‘cure’, oorzaak en therapie. Denk hierbij aan onderzoek van experimentele medicijnen en objectievere metingen van hoe het daadwerkelijk met een patient gaat. Het ‘try me project’ houdt zich hier voornamelijk mee bezig. Het andere deel gaat naar ‘care’, voor betere zorg van de patient en begeleiding en ondersteuning van mantelzorgers”, vertelt Vincent.

Organisatie

Het eerste jaar deelde Vincent samen met Harry van de Kraats het voorzitterschap en gaven zij vorig jaar het stokje door aan Jos Smit. Dit jaar neemt Mirande Waterlaat het voorzitterschap op zich. Het 6 koppige bestuur is inmiddels druk met de voorbereidingen. Mirande: “We vragen alle geweldige vrijwilligers van de laatste Lenteloop om ons ook komend jaar weer mee te helpen en natuurlijk zijn we op zoek naar veel sponsoren. We hopen komend jaar weer een flink bedrag binnen te halen voor een oplossing voor ALS”.

Leven vieren

Vincent: “Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen 2 Lentelopen. Het mooiste moment uit het eerste jaar was de ‘druk op de knop’ door Gerard Ekdom waarmee het feest begon. Met mij gaat het relatief goed. Lopen wordt steeds lastiger en de kracht in mijn armen wordt minder. Ik blijf positief en put veel energie uit het organiseren van de Lenteloop. Het sterkt mij, maar ook anderen heb ik gemerkt. Het is laagdrempelig, voor jong en oud en het verbindt de mensen. Wat is er nou mooier, sport en feest gecombineerd! Na de loop barst het ‘leven vieren’ los met een mooi feest”. Vincent: “Ik geef bij deze het startsein! Onze website www.alslenteloop.nl is weer klaar voor de inschrijvingen voor 2018. We hopen met z’n allen weer op een grote opkomst, veel deelnemers aan de loop, mooi weer en het allerbelangrijkste: een prachtige onvergetelijke dag”.

Sponsor

De komende 3 jaar zal de ALS Lenteloop zich gaan presenteren als ‘Rabobank ALS Lenteloop’. Als maatschappelijk betrokken bank wil Rabobank Rijn en Heuvelrug een bijdrage leveren.

De ALS Lenteloop past bij de ambitie van de Rabobank: Growing a better world togehter.

door Els van Stratum

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie