FC De Bilt gaat goed de winterstop in

18 december 2017 om 13:27 Algemeen

door Martin van Veelen

Op zaterdag 16 december stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma; het betrof de “zespuntenwedstrijd” tegen medesubtopper Odysseus. Drie jaar geleden speelden beide ploegen ook in dezelfde competitie en waren het twee spannende onderlinge duels. Dit jaar is Odysseus goed uit de startblokken gekomen en doet bovenin goed mee. FC De Bilt is de laatste weken aan een flinke opmars bezig en een overwinning op Odysseus zou voor De Bilt een mooie opsteker zijn zo vlak voor de winterstop.

In de eerste helft was het vooral een duel op het middenveld, waarbij Odysseus de beste kansen kreeg om de score te openen, maar veel verder dan een mooi schot op de paal kwamen de Utrechtse studenten niet. Aan de andere kant kwam Redouan Boussoufi na een mooi actie in scoringspositie, maar zijn doelpoging strandde op de keeper. Bij een hoge voorzet van Raymond van Nistelrooij wilde Marc Schuurman de bal doorkoppen, maar een elleboog van een Ody-speler raakte zijn gezicht. Hier was geen opzet in het spel, maar Marc moest even later het veld verlaten.

De tweede helft gaf een andere spelbeeld. FC De Bilt trok het initiatief naar zich toe en dat resulteerde in de 52e minuut in een doelpunt van Redouan. De bal werd van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos was. Daarna golfde het spel heen en weer. Beide ploegen speelden verzorgd voetbal, maar beide verdedigingen wisten lange tijd de tegendoelpunten te voorkomen. Het uitvallen van centrale verdediger Marc werd goed opgevangen door linksback Glenn Linnenbank, die nu samen met Milan Agterberg het centrale duo vormde. De vleugelverdedigers Mano Bakkenes, Fabian Vorsterman en keeper Jos de Gram zorgden met elkaar voor een perfecte verdediging. Op het middenveld streden Raymond, aanvoerder Sam Eerdmans, Vincent van Bueren en Robin Notenboom voor heel veel energie en goede aanvoer voor de aanvallers. Redouan was bij tijd en wijle echt een plaaggeest voor de studentenverdediging en hij had zeker nog een doelpunt verdiend. Lennart van Dijk, Appie Ayoubi en Sander van den Berg waren zeer nuttige invallers. Ongeveer 10 minuten voor tijd nam Vincent een vrije trap. De bal belandde bij de tweede paal, waar Sander zich prima vrij liep en schitterend inkopte: 2-0. Vlak voor tijd maakte Redouan weer een van zijn vele mooi acties, die hij afrondde met een prima voorzet op Sander: wat kopte Sander die bal prachtig in het net! Hiermee werd de eindstand van 3-0 bereikt en kan FC De Bilt tevreden zijn met dit resultaat en met een derde plaats de winterstop in.

Het tweede kreeg in de ochtend Argon 2 op bezoek. Onze mannen waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij (erg knap!). In de laatste minuut, bij een 2-1 voorsprong was De Bilt in de aanval en leek het de drie punten binnen te halen. De bal ging echter toch nog een keer richting het Biltse doel en daar werd een Argonaut ten val gebracht. Resultaat: uit de penalty werd de 2-2 gescoord.

Het derde wist aan het einde van de middag een mooie 3-1 overwinning op Geinoord 3 te behalen. Complimenten mannen voor de wijze waarop jullie op dit niveau acteren!