Op de foto v.l.n.r.: Jan Bonke (site manager Dataplace), Rob Hosman (duurzaamheidsadviseur  ODRU) en Anne Brommersma (wethouder Duurzaamheid, gemeente De Bilt)
Op de foto v.l.n.r.: Jan Bonke (site manager Dataplace), Rob Hosman (duurzaamheidsadviseur ODRU) en Anne Brommersma (wethouder Duurzaamheid, gemeente De Bilt)

‘’Ontzettend trots op dit symbool’’

Algemeen

Het in Groenekan gevestigde Dataplace ontving het Duurzaamheidssymbool van de gemeente De Bilt. Het bedrijf heeft veel aandacht voor duurzaamheid en heeft ingrijpende maatregelen voor energiebesparing getroffen. Daarmee levert Dataplace een goede bijdrage aan een energieneutraal De Bilt in 2030.

Groenekan - Jan Bonke, site manager van Dataplace, ontving het symbool uit handen van wethouder Anne Brommersma (Duurzaamheid) en in aanwezigheid van duurzaamheidsadviseur Rob Hosman van de Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU). “We zijn ontzettend trots om dit symbool als datacenter te mogen ontvangen. En blij dat de gemeente onze inspanningen om duurzaam te ondernemen op deze manier waardeert.”

Heel veel energie

Dataplace levert klanten een veilig toegankelijke omgeving voor informatie, systemen en ICT-diensten. En daar is heel veel energie voor nodig. Daarom streeft Dataplace naar een continue verbetering van de milieuprestaties en efficiëntie in het gebruik van grondstoffen en energie.

Denk bijvoorbeeld aan gecontroleerde en innovatieve koeling van installaties, duurzame dakbedekking en toepassing van 100% groene energie. Ook de bouw en de recente uitbreiding gebeurde met energiezuinige componenten. Het bedrijf neemt hiermee ook maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Symbolisch

Het Biltse Duurzaamheidssymbool wordt ingezet bij projecten en activiteiten uit de gemeente De Bilt die bijdragen aan de doelstellingen uit het gemeentelijke duurzaamheidsprogramma en een energieneutraal De Bilt in 2030. Zowel kleine als grote duurzame en succesvolle initiatieven worden regelmatig met het symbool beloond. Wethouder Anne Brommersma vindt de toekenning meer dan terecht: “Het is altijd mooi om te zien hoe mensen binnen hun mogelijkheden duurzame ambities nastreven. Of het nu gaat om een boerderij, een eigen huis of zoals in dit geval een datacenter. Na de partners van het Bilts Energie Akkoord is Dataplace het eerste bedrijf waaraan we het symbool toekennen. Ik hoop dat het andere bedrijven inspireert en stimuleert!”

Laatste controle

De uitreiking volgt kort op een laatste controle door de Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU); een kennis- en expertisecentrum van en voor gemeenten. Deze dienst adviseert de gemeente ten aanzien van duurzaamheids- en energievraagstukken. Ook stimuleert de ODRU bedrijven die aan energiebesparing kunnen doen via het project ‘Energiebesparing en handhaving’.

advertentie