General manager Roel van Beekhoff geeft een rondleiding door de keuken. FOTO: Regionale Sociale Dienst
General manager Roel van Beekhoff geeft een rondleiding door de keuken. FOTO: Regionale Sociale Dienst Foto: Van der Valk

Kijkje op de werkvloer bij Van der Valk

Algemeen

Eind november heeft een grootse Meet & Greet plaats gevonden bij het Van der Valk Hotel de Biltsche Hoek. Ruim 35 werkzoekenden kregen via Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug (RSD) de kans om kennis te maken met deze Biltse Werkgever. Wethouder Rost van Tonningen opende deze Meet & Greet waar niet het CV, maar het gesprek voeren over werkkansen en werkzaamheden bij de Biltsche Hoek centraal stond.

De Bilt - “Het is goed om te zien dat een Biltse top ondernemer als Van der Valk Hotel zijn maatschappelijke en lokale verbondenheid toont en zich inzet voor deze gemotiveerde werkzoekenden” zegt wethouder Rost van Tonningen, die hoopt dat meer Biltse bedrijven het voorbeeld volgen.

Met een rondleiding langs verschillende bedrijfsonderdelen, laat directeur Klaas van der Valk zien hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Uit eerste hand krijgen de deelnemers te horen naar welke mensen Hotel de Biltsche Hoek op zoek is en wat voor banen beschikbaar zijn. Via korte gesprekken verkennen de deelnemende kandidaten of zij de kandidaat zijn waar de organisatie naar op zoek is. Van der Valk is enthousiast over de deelnemers. “De kandidaten maken een zeer positieve indruk. Ze zijn gemotiveerd, willen graag aan de slag. We hebben meerdere geschikte kandidaten gesproken die we kansen kunnen bieden om aan de slag te gaan in de keuken, de bediening of schoonmaak. Een Meet & Greet in deze vorm is dan ook zeker voor herhaling vatbaar!”

Ook de deelnemende werkzoekenden zijn enthousiast. “Je krijgt direct een indruk van een bedrijf, de werkzaamheden en van de sfeer binnen het bedrijf. Solliciteer je vanachter je pc op een vacature dan ben je vaak een van de vele geïnteresseerden. Dan moet jouw brief er maar net uitspringen. Een persoonlijk gesprekje op de werkplek werkt voor mij beter”, vertelt een van de deelnemers. Betaald werk vinden is niet voor iedereen een gemakkelijke opgave. Voor mensen die al langere tijd geen werk hebben, is dat nog minder gemakkelijk. Steeds vaker organiseert de RSD daarom Meet & Greets tussen werkgevers en werkzoekenden. RSD directeur David van Maanen: “De ervaring leert dat deze informele manier van kennismaken als prettig wordt ervaren. Zowel door kandidaten als werkgevers. Vanuit ons Werkgeverservicepunt zoeken we daarom de aansluiting met lokale ondernemers en werkgeversnetwerken. Mede dankzij de enthousiaste inzet van een betrokken werkgever als De Biltsche Hoek kunnen we zo extra kansen creëren voor mensen die moeite hebben een plek op de arbeidsmarkt te bemachtigen.”

FOTO: Regionale Sociale Dienst

advertentie