Cecile Korevaar komt al sinds haar tiende bij haar oom in Kenia. Ze richten samen Stichting Samburu Child Support op.
Cecile Korevaar komt al sinds haar tiende bij haar oom in Kenia. Ze richten samen Stichting Samburu Child Support op.

Bilthovense Cecile debuteert met ‘Wat jij niet weet’

Algemeen

Bilthoven - Vanaf 9 december a.s. ligt het boek ‘Wat jij niet weet’ (Godijn Publishing) van Cecile Korevaar in de boekhandel. Het verhaal speelt zich af in de binnenlanden van Kenia, waar de veertienjarige Nederlandse Tess, samen met haar ouders, noodgedwongen tracht een nieuw leven op te bouwen. ‘Wat jij niet weet’ is fictief geschreven, maar gebaseerd op de rauwe randen van de werkelijkheid.

In het kort

Tess verhuist onverwachts met haar ouders naar Kenia. Ze belandt er tussen de inheemse Samburu-stam en moet noodgedwongen een nieuw leven opbouwen. Ze spreekt de taal niet, begrijpt niets van de cultuur en mist haar vriendinnen. Al snel blijkt dat er achter de ware reden van de verhuizing een groot geheim schuilgaat. Dit geheim zet haar leven nog verder op zijn kop, maar geeft ook antwoord op vragen. Dan gebeurt er iets afschuwelijks. Wordt haar leven ooit weer hoe het ooit was?

In ‘Wat jij niet weet’ trekt Cecile Korevaar een parallel tussen twee werelden die extreem van elkaar verschillen. Hoe ga je als tiener om met een culture-shock? Hoe verbind je je met een wereld die zo anders is dan je gewend bent? ‘Wat jij niet weet’ laat de lezer ervaren dat als je kansen pakt, je iets ook een kans geeft en als je minder naar de verschillen kijkt, je eerder de overeenkomsten ziet.

Cecile Korevaar komt al sinds haar tiende bij haar oom in Kenia. Ze richten samen Stichting Samburu Child Support op. Voor ‘Wat jij niet weet’ duikt ze nog dieper in de cultuur. Ze logeert bij de lokale bevolking en doet uitgebreid onderzoek naar eeuwenoude tradities, zoals uithuwelijking en besnijdenis bij meisjes. Korevaar: ‘Samburu-meisjes groeien totaal anders op dan meisjes in Nederland en krijgen minder kansen, maar in de basis verschillen ze niet van elkaar.’ Dit gegeven is het fundament van ‘Wat jij niet weet’.

Op 15 december a.s. van 17.30 tot 19.00 uur organiseert de Bilthovense Boekhandel een boekpresentatie over ‘Wat jij niet weet’. Cecile Korevaar zal die avond over de achtergronden van het boek vertellen en tevens signeren.

‘Wat jij niet weet’ 16,95 euro (ISBN: 978-94-92115-42-3) Godijn Publishing. Verkrijgbaar in iedere boekhandel en via bol.com of www.godijnpublishing.nl. Meer informatie over de achtergrond van het boek en de auteur is te vinden op: www.cecilekorevaar.com

advertentie