Prima overwinning van FC De Bilt

4 december 2017 om 08:57 Algemeen

door Martin van Veelen

Tijdens de inspirerende sponsoravond met Jacques Brinkman werd het eerste elftal even naar voren gehaald en werden de mannen door Jacques langs de lat van winnende teams gelegd. Het team kreeg ook nog enkele opbeurende woorden van deze recordinternational die weliswaar niet meer hockeyt, maar nog steeds super gedreven is. Kortom VVZ ‘49 uit Soest kon de borst nat maken.

FC De Bilt begon uitstekend aan deze wedstrijd, het was duidelijk merkbaar dat de Biltse mannen het onnodige verlies van een week eerder tegen JSV wilden revancheren. Toch duurde het nog tot de 28e minuut voordat hun inzet en goede spel werd beloond. Een mooie voorzet van Glenn Linnebank werd prima ingekopt door Mano Bakkenes. Kort daarna werd een schot van VVZ van richting veranderd en het leek erop dat deze over Jos de Gram in het doel zou vallen. De Biltse goalie stond wederom zijn mannetje en hij tikte de bal schitterend over de lat. Voor rust was het Redouan Boussoufi die bijna voor de 2-0 zorgde, maar zijn mooie schot belandde op de binnenkant van de paal en ging vervolgens voorlangs het veld weer in.

In de tweede helft ging FC De Bilt met prima veldspel op jacht naar de 2-0. In de 58e minuut was het zover. Een uistekende corner van Raymond van Nistelrooij werd door Marc Schuurman perfect ingekopt. Dat zou het signaal kunnen zijn voor een ruime overwinning, maar helaas werd enkele minuten later een Soester aanvaller net binnen de zestienmeter onreglementair afgestopt. De penalty werd vervolgens vlekkeloos benut door Saddy de Koning en met 2-1 op het scorebord was het ineens weer spannend. Dat het uiteindelijk tot in de blessuretijd spannend bleef, was het gevolg van het missen van kansen, want FC De Bilt had deze wedstrijd ruim voor tijd definitief kunnen beslissen. De Biltse aanval was net niet scherp genoeg, had geen geluk en enkele goede reddingen van de keeper en van een verdediger voorkwamen de 3-1. Uiteindelijk maakte het niet veel uit, want de drie belangrijke punten bleven in De Bilt. Goed gespeeld mannen!

Ook een groot compliment voor FC De Bilt 2. Zoals bekend spelen zij in de reserve hoofdklasse en natuurlijk hebben zij het daar heel moeilijk. Vandaag hadden zij een overwinning op SWIFT zeker verdiend. Bij de 3-3 stand kreeg het tweede in de laatste minuten nog twee uitstekende kansen, maar de keeper wist de inzetten te keren. Het vierde gelijkspel was het resultaat.