Kees en Joke willen langs deze weg al hun trouwe klanten bedanken voor de jarenlange klandizie. FOTO: Els van Stratum
Kees en Joke willen langs deze weg al hun trouwe klanten bedanken voor de jarenlange klandizie. FOTO: Els van Stratum Foto: Els van Stratum

Kees en Joke zwaaien gedag

16 november 2017 om 18:15 Algemeen

Als je aan het oranje autootje denkt weten de meeste van ons dat deze staat bij Van der Sluys op de Hessenweg in De Bilt. Na 33 jaar sluit het doek en gaan Kees en Joke van der Sluys genieten van hun welverdiende pensioen.

De Bilt – Het winkelpand heeft door de jaren heen heel wat verbouwingen doorstaan. De vader van Kees begon er ooit met een schoenenwinkel. In 1969 heeft Kees, samen met zijn broer, aan het pand gebouwd. De schoenenwinkel werd nieuw leven in geblazen. Kees: “Het was de dag van de Elfstedentocht op 21 februari 1985. Ik had er graag aan mee willen doen, maar de winkel ging open en heb het moeten missen. Het jaar daarna kwam voor mij de herkansing en deed ik alsnog mee”.

De winkel bleek qua oppervlakte al snel te groot voor alleen schoenen en werd uitgebreid met dameskleding en accessoires. Een begrip in de regio, want die combinatie wat er nauwelijks.

Eerste contact

Joke (66) woonde al op kamers in De Bilt toen ze Kees leerde kennen. Joke: “Ik stond voor de winkel waar Kees op dat moment de etalage aan het inrichten was. Het eerste contact was gelegd. In de winkel kocht ik toen een tas bij hem met flinke korting.

Op het moment dat we wilden gaan samenwonen kregen we bij de toewijzing van de woning te horen dat we eerst moesten trouwen, dat hebben we meteen gedaan”. Joke ging Kees helpen in de winkel, nam de zakelijke kant voor haar rekening en Kees het creatieve.

Kees (71) heeft een opleiding schoenmaker gevolgd wat hem in de winkel ter ondersteuning goed van pas kwam. Tevens is hij etaleur en een verzamelaar van allerlei oude, bruikbare artikelen. Nu de winkel steeds leger wordt is dat duidelijk te zien. Je kijkt je ogen uit. Overal staan spullen waar je in eerste instantie niet van weet waar het voor dient. Van oude seinlampen, nog op te knappen dokterstassen tot een antieke wasstamper.

Afbouwen

Sinds vorig jaar zijn ze gestopt met het inkopen van nieuwe collecties. Joke: “We gaan straks meer tijd krijgen voor andere leuke dingen. We zijn beiden liefhebbers van reizen, theater en muziek”. Kees: “Ik ben druk met het bouwen van een appartement, heb nog een oude brandweerauto en een boot die nu wat meer aandacht gaan krijgen”.

Laatste weken

De maand november zijn ze nog gewoon geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.
Vanaf 1 december zijn ze alleen nog op vrijdag en zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur open.

Tekst & foto: Els van Stratum

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie