FC De Bilt wint van IJFC

19 november 2017 om 21:34 Algemeen

Na de knappe overwinning op koploper Victoria, stond voor het eerste van FC De Bilt op zaterdag 18 november de uitwedstrijd tegen de IJsselsteinse Football Club op het programma. Beide teams hadden voor aanvang van de wedstrijd 10 punten en namen bescheiden middenmootplekken in op de ranglijst. Het was dus belangrijk om te winnen en niet weer gelijk te spelen, zoals FC De Bilt dat dit jaar inmiddels al vaak heeft gedaan.

door Martin van Veelen

De Bilt - De wedstrijd begon onder een mooi najaarszonnetje en IJFC trok gelijk het initiatief naar zich toe. Voor FC De Bilt was een overwinning heel belangrijk, maar ook de IJsselteiners gingen strijdvaardig te werk op weg naar de subtop. De bal werd veelvuldig voor het Biltse doel geslingerd, maar de verdediging bleef kalm en met overzicht te werk gaan. Goalie Jos de Gram werd slechts een enkele keer op de proef gesteld en die speldenprikken wist hij prima onschadelijk te maken. Het vizier van de IJFC-aanvallers stond ook diverse keren niet op scherp, zodat Jos alleen maar hoefde te kijken. Hoe was het aan de andere kant? Niet zoveel aanvallen, maar de enkele keren dat De Bilt voor het IJFC-doel kwam, was het gevaarlijk. Marc Schuurman en Lennart van Dijk kwamen in kansrijke posities, maar de ene keer redde de keeper en de andere keer zag de scheidsrechter een handbal.

In de tweede helft zagen we duidelijk dat Alain Hijman, trainer FC De Bilt, zijn team enkele tactische aanwijzingen heeft gegeven. De aanval werd beter gezocht en alle spelers deden voortreffelijk hun werk. Het duurde tot de 75eminuut voordat het goede spel werd beloond. De prima spelende Mano Bakkenes trok wederom langs de zijlijn naar voren en legde de bal prima voor de goal, waar Lennart samen met een verdediger een doelpunt maakte. Daarna had een van de vele mooie acties van Redouan Boussoufi zeker een beter lot verdiend. De 0-2 hing in de lucht, maar ook de blessuretijd. In de derde minuut van de blessuretijd trok IJFC bij een vrije trap meer veel mannen naar voren. De bal werd weggewerkt en deze keer wist FC De Bilt perfect gebruik te maken van de ruimte en Robin Notenboom kon op volle snelheid richting het lege doel van IJFC en de 0-2 was een feit. FC De Bilt kon weer drie punten bijschrijven en heeft hierdoor de aansluiting met de kopgroep.