Afbeelding
Foto: Marie-Louise Geurtsen

Actie Vierstee 2.0

15 november 2017 om 14:15 Algemeen

Column door Edwin Plug

Maartensdijk - Van de eerste plannen om mogelijk tot een nieuwe Vierstee te komen, tot het moment van de geweldige heropening van de gerenoveerde Vierstee afgelopen 27 oktober is er heel wat gebeurt… Uiteindelijk is het een schoolvoorbeeld geworden van een bijzonder geslaagd project waarbij de gebruikers van de Vierstee/inwoners van Maartensdijk echt actief en betrokken de mogelijkheid hebben gehad om mee te denken en mee te doen met de renovatie van HUN Vierstee. Ik ben hier enorm trots op.

Naast de betrokkenheid bij de renovatie hebben we ook zelf actie ondernomen om nog extra zaken voor de Vierstee mogelijk te maken. Dit door middel van de Actie Vierstee 2.0. Deze actie is bij de heropening officieel afgesloten met het bekend maken van het eindbedrag. Het uiteindelijk eindbedrag van de acties is Euro 91.817 geworden. Wat een prachtig bedrag! Volgens kenners op het gebied van dit soort accommodaties in Nederland is dit bedrag zelfs uniek. Het geeft wel aan hoe betrokken we met z’n allen bij de Vierstee zijn

Dankzij de bereidwillige medewerking van heel veel lokale bedrijven en een grote mate van zelfwerkzaamheid van vrijwilligers hebben we met dit bedrag onder andere de volgende extra gebruikers wensen kunnen realiseren:

• Voor de toneelzaal; Nieuwe stoelen, professionele theater faciliteiten, sfeerverlichting en gordijnen

• Voor het ontmoetingsdeel; Nieuwe stoelen en tafels en een professionele audio/video installatie voor het ontmoetingsdeel

• Voor de hele accommodatie: Een professionele WiFi installatie en een mobiel presentatie scherm

• Voor de sporthal en de sportzaal: Professionele geluidsinstallaties

• Voor de kleedkamers: Spiegels en handdoek rekken

• Voor bij de lobby en de zij ingang: Kluiskastjes

• Het schoonspuiten van de entree van de Vierstee

En nog komend; een prachtig passend kunstwerk van keramiek kunstenaar Philip van der Zeeuw voor op de muur bij de vijver. Buiten deze zaken wordt er nog onderzoek gedaan nog naar nog een aantal andere verbeteringen.

Is Stichting Vierstee 2.0 daarmee “klaar” en stopt zij haar werkzaamheden? Nee, dat zeker niet! We hebben nog steeds energie om onze Vierstee nog beter en toegankelijker te maken. Ook gaan we door met de organisatie van mooie evenementen.

Voor de organisatie van de evenementen zoeken we nog een aantal vrijwilligers. Heeft u zin om samen met ons komend jaar een aantal mooie evenementen te organiseren, neem dan contact met ons op via bestuur@vierstee.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie