Diamanten bruidspaar Gerritsen-Mous met loco burgemeester Hans Mieras
Diamanten bruidspaar Gerritsen-Mous met loco burgemeester Hans Mieras Foto: Els van Stratum

Diamanten bruidspaar in Bilthoven

13 november 2017 om 15:58 Algemeen

Bilthoven – Margriet en Wim Gerritsen-Mous herinneren het zich als de dag van gisteren, 7 november 1957 was een miezerige dag. 60 jaar later, de zon schijnt volop en het bruidspaar zit klaar om de persoonlijke felicitaties van loco-burgemeester Hans Mieras in ontvangst te nemen.

door Els van Stratum

Wim (88) is geboren in Arnhem. Tijdens de oorlog vluchtte hij samen met zijn familie naar Groningen. In Groningen verbleef de familie in de pastorie van een oom die pastoor was. Aan de overkant woonde de familie Mous. Margriet (83), “Ik was 10 jaar en speelde op straat met zijn broertjes en leerde op die manier ook zijn familie kennen. Ik weet nog dat mijn moeder Wim benaderde om een leuk kado te knutselen voor Sinterklaas. Hij timmerde een prachtig huis voor mij in elkaar”.

Wim vertrok voor zijn studie werktuigbouwkunde naar Arnhem en Margriet ging naar Leiden huishoudkunde studeren.

Omdat de families elkaar inmiddels kenden, gingen zij regelmatig met elkaar zeilen op het Hollands Diep. Wim: “Tijdens een van de zeiltochten vroeg ik haar ten huwelijk”. Sinds 1963 wonen ze in Bilthoven waar Wim ging werken bij een Ingenieursbureau en later directeur werd. Wim en Margriet hebben 4 kinderen, 8 kleinkinderen en inmiddels is een achterkleinkind in aankomst. Het paar zit niet stil, ze schilderen en tekenen en schrijven ze gedichten en verhalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie