Afbeelding

Nicole Beeris bakt de lekkerste taart

13 november 2017 om 16:07 Algemeen

Afgelopen zaterdag organiseerde Bubbles & Blessings samen met de Bilthovense Boekhandel een bake-off voor de lekkerste zoete of hartige taart in Bilthoven en omgeving.

door Astrid van Walsem

Bilthoven - Zenuwachtig zat Nicole Beeris (37), moeder van drie zonen, onder een grote gele paraplu op een bankje naar de voetbalwedstrijd van haar zoon van negen te kijken. Zo dadelijk moest zij haar zelfgebakken hazelnotenschuimtaart voor de bakwedstrijd in gaan leveren. ‘Ik zeg altijd het is mijn uit de hand gelopen hobby. Ik bak heel graag, inmiddels is het wel een passie. Ik heb nog nooit echt aan een bakwedstrijd meegedaan. Wel had ik mij afgelopen jaar ingeschreven voor Heel Holland Bakt. Ze hebben mij gebeld, maar ik ben niet geselecteerd helaas.’ ‘De jury vond de taart erg lekker. Ze vonden het schuim heel erg goed gelukt en tevens dat de nootjes lekker gebakken waren. Verder vonden ze de verhoudingen schuim en mokka crème goed. Wat ik niet wist, was dat hazelnotenschuimtaart Bilthovens meest verkochte taartje in Bilthoven is.’ ‘Het is een mooi stuk waardering voor mijn bakkunst dat ik gewonnen heb. En daar ga ik hobbymatig lekker mee verder.’

Als klein meisje is haar liefde voor het bakken van koekjes, taarten en cake begonnen bij haar moeder in de keuken. En sindsdien is zij blijven bakken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie