FC De Bilt verslaat koploper Victoria

6 november 2017 om 11:43 Algemeen

Na vier gelijkspelen, waarbij de overwinningen pas diep in de blessuretijd werden verspeeld, was het op de eerste zaterdag van november zaak om de drie punten in De Bilt te houden. Na de uitstekende uitwedstrijd tegen FC Almere was er voldoende vertrouwen om het koploper Victoria erg moeilijk te gaan maken. Victoria speelt na een rijk verleden op zondag nu voor het derde jaar op de zaterdag. Na twee promoties doen de Hilversummers het gelijk heel goed in de tweede klasse en gaan na zes wedstrijden ongeslagen aan kop.

door Martin van Veelen

5 november 2017

FC De Bilt begon, onder het toeziend ook van een ‘uitverkochte’ tribune, goed aan de wedstrijd. De ingeslagen weg in de Flevopolder werd voortgezet op het eigen veld en Victoria kon er van uit gaan dat het een zware middag zou worden. In de 19e minuut scoorde Lennart van Dijk na een mooie actie een prima doelpunt, maar helaas bleef het in die fase bij dat ene doelpunt. FC De Bilt had namelijk in dat eerste half uur al wat meer afstand kunnen nemen.

Direct na rust kwam De Bilt bijna op 2-0 doordat een verdediger van Victoria de bal verkeerd raakte. De bal vloog over zijn eigen keeper, maar belandde net aan de verkeerde kant van de paal; een corner was slechts het resultaat. Victoria zette aan en speelde een zeer behoorlijke pot voetbal, maar wist geen echte potten te breken. De Biltse verdediging stond als een huis, de keeper deed uitstekend werk en de rest verzette veel energie. Mede hierdoor was het zo af en toe voor het doel van de Hilversumse goalie spannender. Uit een prachtige voorzet van Raymond van Nistelrooij kopte Glenn Linnebank net naast en ook Sander van den Berg kwam enkele keren fracties van seconden tekort om de wedstrijd te beslissen. Op het scorebord verscheen 90.00 en de blessuretijd begon. Het was doodstil op de tribune en je hoorde de toeschouwers denken: toch niet weer in de blessuretijd. Na ongeveer vier minuten floot de goed leidende scheidsrechter Willemsen af en de ontlading was groot. Aansluitend begon zanger Marko Langerak in de kantine en u begrijpt wel dat de sfeer er goed in zat: Marko kan erg goed zingen en de overwinning hielp uiteraard ook mee aan de goede sfeer. Volgende week is het eerste vrij en op 18 november staat de uitwedstrijd tegen IJFC op het programma.