Boven: Dimphia van Maarschalkerweerd, Hans Frederiks en Hans van Doorn. Onder: Cindy Donselaar, regisseur Henri Nap, Anneke Iseger (hm), Marijke de Wilde en Hilde Kaan FOTO: Els van Stratum
Boven: Dimphia van Maarschalkerweerd, Hans Frederiks en Hans van Doorn. Onder: Cindy Donselaar, regisseur Henri Nap, Anneke Iseger (hm), Marijke de Wilde en Hilde Kaan FOTO: Els van Stratum Foto: Els van Stratum

Dunne Muren in het Lichtruim

5 november 2017 om 09:05 Algemeen

Toneelvereniging ‘Steeds Beter’ komt in het weekend van 10, 11 en 12 november met een nieuwe voorstelling in Theater het Lichtruim. Een komische triller deze keer, ‘Dunne Muren’, geschreven door Anneke Iseger en onder regie van Henri Nap.

Bilthoven – Henri regisseerde al eerder een aantal eenakters voor ‘Steeds Beter’ en werd nu weer door de toneelvereniging benaderd. “De groep wilde een komische thriller. Ik koos uiteindelijk voor dit stuk, omdat het komisch en spannend is. Op zich best een moeilijke combinatie, maar ook een uitdaging. Ik zoek altijd naar contrasten in het spel, een soort spanningsboog moet er zijn. Twee verliefden of juist twee ruziende mensen zijn naar mijn idee niet spannend”, vertelt Henri.

Henri (59) begon na zijn studie reproductietechniek aan het grafisch lyceum in Utrecht te werken als DTP-er. Door een aantal faillisementen van verschillende bedrijven waar hij werkte, werd het steeds moeilijker een geschikte baan te vinden en begon hij bij Seniorweb. Als senior ambassadeur helpt hij ouderen die hulp nodig hebben bij ‘computeren’. Daarnaast rijdt hij voor Connexxion groepen verstandelijk gehandicapten van a naar b. Totaal andere ‘muziek’ dan regisseren.

Henri: “Ik ben ooit begonnen met spelen in een toneelgezelschap in het Gooi. We speelden 4 stukken per jaar en traden op in het Gooiland Theater in Hilversum. Ik bezocht zelf ook vaak het theater en bekeek andere stukken. Door te kijken naar het spel leerde ik veel, zo ook van andere regisseurs. Het smaakte naar meer en ik begon zelf met eenakters te regisseren”. Een echte autodidact en het regisseren zich op de ‘al doende leert men’ manier eigen gemaakt. Henri wordt regelmatig gevraagd door toneelclubs. “Momenteel werk ik met 4 toneelgezelschappen aan verschillende stukken. Het repeteren is dus even passen en meten qua tijd. Het leuke is dat iedere groep weer anders is, verschillende mensen die ik leer kennen. Ook de dynamiek en de opbouw in het spel is steeds weer anders, waar ik enorm van geniet”, vertelt Henri. Tussen alle bedrijven door vindt hij ook nog tijd voor zijn gezin en op de vraag wat zijn hobby(’s) zijn antwoord hij: “Theater is mijn hobby, mijn lust en mijn leven”. De komische Thriller ‘Dunne Muren’ bestaat uit 3 bedrijven en wordt door 8 spelers gespeeld. Er speelt een moord, een verdwijning, een flinke erfenis en liefde. Grappig detail is dat het stuk zich afspeelt in twee verschillende huiskamers die op het toneel door elkaar heen lopen. De spelers lopen dus rakelings langs elkaar, terwijl ze zich eigenlijk in verschillende ruimtes bevinden.

www.steeds-beter.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie