FC De Bilt speelt weer gelijk

30 oktober 2017 om 08:29 Sport

Op zaterdag 28 oktober stond voor het eerste elftal van FC De Bilt de lastige uitwedstrijd tegen FC Almere op het programma. Voor het vierde seizoen achter elkaar bestrijden deze ploegen elkaar in de tweede klasse. Over het algemeen zijn het sportieve en spannende wedstrijden waarin beide teams niet veel voor elkaar onder doen. FC Almere was dit seizoen moeizaam begonnen, maar wist vervolgens de afgelopen drie wedstrijden overtuigend te winnen. FC De Bilt heeft de afgelopen vier wedstrijden een abonnement op een gelijkspel. Dus alle ingrediënten voor een spannende middag in de Flevopolder.

door Martin van Veelen

In de eerste helft speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld. Zo af en toe zorgden de aanvallers voor gevaar, maar Joris de Gram en zijn Almeerse collega-goalie wisten hun doelen zonder al te veel moeite schoon te houden.

Na de thee was het duidelijk dat een gelijkspel voor beide FC’s niet een gewenst resultaat zou zijn. Er werd goed gevoetbald en er ontstonden steeds meer kansen. Het duurde toch nog tot de 67e minuut alvorens een van de kansen werd benut. Helaas gebeurde dat door Almere, maar na ongeveer vijf minuten wist De Bilt de score weer gelijk te trekken met een doelpunt van Sander van den Berg. Vlak voor tijd kwam FC De Bilt op 1-2; na een perfect uitgevoerde counter, scoorde Bobby Reijerse een prima doelpunt. Het had er alle schijn van dat de drie punten mee gingen naar De Bilt, maar FC Almere wist in de allerlaatste minuut van de blessuretijd alsnog gelijk te maken: 2-2. Volgens mij wel een terechte uitslag, maar toch wel weer erg jammer zo’n gelijkmaker in de blessuretijd.

Op zaterdag 4 november komt koploper Victoria op bezoek in De Bilt, aanvang 14.00 uur.