Afbeelding

Elke statushouder een fiets

26 oktober 2017 om 16:38 Algemeen

Toen Hilda met haar Syrische taalles-klantjes naar Groenekan fietste, werd duidelijk dat zij op een stel barrels reden. Buurman Dik v.d. Meent werd ingeschakeld, de fietsen opgeknapt en nu rijden ze beiden op een prima fiets. Buurman Dik is gepensioneerd en is een begenadigd amateur fietsenmaker. Hij gebruikt zijn kennis graag en deelt het met leergierigen. Dit was de start van het Weesfietsen-project.

De Bilt - Het doel is om zoveel mogelijk statushouders in de gemeente De Bilt te voorzien van een fatsoenlijke fiets. Op last van de gemeente worden verwijderde fietsen gebruikt die gedurende enkele maanden niet door de eigenaar zijn teruggehaald. Het opknappen gebeurt in de kleine privé werkplaats van Dik v.d. Meent. Hij wordt hierbij geholpen door een statushouder aan wie hij zijn kennis overdraagt. De gerepareerde fietsen worden vervolgens afgeleverd bij Steunpunt Vluchtelingen De Bilt, die ze op ad-hoc basis, aan statushouders, na betaling, ‘uitlevert’.


Oproep

Heeft u nog een ongebruikte fiets? U kunt dat melden bij info@weesfietsendebilt.nl. Ook kinderfietsen zijn hard nodig. 
 

Op de foto Anne Brommersma, wethouder, die namens de gemeente de contacten onderhoudt. Ook buurman Dik v.d. Meent, Hilda van Min en Hanneke Eilers van Steunpunt Vluchtelingen De Bilt die de aflevering regelt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie