Afbeelding

Spelletjes en quizen voor Moldavië

20 oktober 2017 om 17:37 Algemeen

Op vrijdag 20 oktober start om 19.00 uur een 24-uurs spelletjes marathon in de Ontmoetingskerk in Maartensdijk waarvan de opbrengst voor de MCA in Moldavië is. Bij de protestantse gemeente Maartensdijk en Hollandsche Rading is in 2015 gestart met het ondersteunen via Kerk in Actie van het project van Moldovan Christian Aid (MCA) in Moldavië.

Maartensdijk - Moldavië is het armste land van Europa. In Moldavië leeft een behoorlijk deel van de bevolking onder de armoedegrens. Het Moldovan Christian Aid (MCA) is een platform opgezet vanuit verschillende kerken in Moldavië. Ze bieden hulp aan de meest kwestbaren zoals bejaarden, alleenstaande moeders, verlaten kinderen en slachtoffers van mensenhandel.

De MCA begeleidt en traint vrijwilligers van de (plaatselijke) kerken om hulp te bieden. Jongeren in Moldavië zijn hier actief bij betrokken en ontdekken op deze manier ook hun eigen mogelijkheden en kwaliteiten. De jeugd van de PKN Gemeente is actief betrokken bij dit project. Ieder jaar bedenken zij leuke acties om geld op te halen voor het project in Moldavië.

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie bestaande uit Megan, Natascha, Ilse en Wessel (niet op de foto) heeft voor dit jaar een heel jaar activiteiten aangekondigd. Iedere maand is er een nieuwe actie. Zo kon men in september stroopwafels en pepermunt kopen. Voor de maand oktober hebben ze een grote 24-uurs spelletjes marathon georganiseerd.

Ieder van de jeugd is verantwoordelijk voor een deel van de spelletjes marathon. Deze start om 19.00 uur met de Slimste Mens van de Ontmoetingskerk gevolgd om 20.00 uur door een Muziekquiz die door twee jongeren zelf is bedacht. Daarna is er een groot darttoernooi.

Sportiviteit en spel

De nacht word doorgebracht met het spel de Weerwolven en game spellen en allerlei bord spellen. Om acht uur in de morgen wordt de dag ingeleid door Ruud met een sportief uurtje. Om negen uur is er een ontbijt en stratego. De ochtend is voor de kinderen met allerlei spelletjes. Tijdens de lunch van 12.00 tot 13.00 uur is er een bijbelquiz. In de middag gevolgd door een High Tea waarvoor alle ouderen van Dijckstate een uitnodiging hebben ontvangen. Om 17.00 uur start dan de grote Moldavië quiz gevolgd door een Moldavische maaltijd. De spelletjes marathon wordt afgesloten met een veiling van diensten en/of producten.

De jongeren hebben al veel tijd gestoken in de voorbereiding van deze actie. De vraag die opkomt is waarom de jeugd zich inzet voor een project zo ver weg. Natascha vertelt : ik help bij de 24-uurs acties omdat ik het een hele leuke en gezellige manier vind om mensen die het minder hebben te helpen. Ik vind het gewoon al leuk om mensen te helpen, maar deze actie leef ik echt naar toe. Megan geeft aan dat met het geld dat ingezameld wordt door de acties er veel gedaan kan worden voor de mensen in Moldavië, om ook hun een beter leven te geven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie